Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

SPANOPOULOS GROUP: Συνέχεια ενημέρωσης για το Δ/Ξ Αγία Ζώνη ΙΙ

Πειραιάς, 18/9/2017

Σε συνέχεια του δελτίου τύπου που εκδόθηκε στις 14/9/2017, o Όμιλος Σπανόπουλου, που έχει αναλάβει την ασφάλεια και την προστασία του ναυαγίου του  Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» (Ν.Π. 11769), καθώς και την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των συνεπειών απ’ αυτό, ενημερώνει για τα εξής:

  • Το ναυάγιο παραμένει, από το πρωί της 12/9 στεγανοποιημένο και οι όποιες αναμενόμενες μικροδιαρροές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.
  • Η απάντληση του φορτίου του πλοίου συνεχίζεται χωρίς προβλήματα. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκκένωση των μεγαλύτερων σε χωρητικότητα δεξαμενών. Αθροιστικά, μέχρι στιγμής έχουν απαντληθεί περίπου 1500 κυβικά μέτρα φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων.
  • Η συνολική κατάσταση καταγράφεται ως σημαντικά βελτιωμένη.

Ο εκπρόσωπος του Ομίλου Σπανόπουλου, Γιάννης Φατσέας, σχολίασε τα εξής:

«Συνεχίζουμε να καταβάλλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, αξιοποιώντας όλα τα απαραίτητα μέσα. Όλες οι Ελληνικές διαθέσιμες εξειδικευμένες εταιρείες απορρύπανσης έχουν επιστρατευθεί στο έργο, στο πλαίσιο του οποίου, ως υπεύθυνη της απορρύπανσης των ακτών, έχει οριστεί από εμάς η εταιρεία «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος». Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι το ναυάγιο παραμένει στεγανοποιημένο και συνεχίζουμε την απάντληση του φορτίου ναυτιλιακών καυσίμων με τους ταχύτερους δυνατούς ρυθμούς. Η πρόοδος είναι συνεχής, εξακολουθούμε να εργαζόμαστε σε 24ωρη βάση και ευελπιστούμε ότι η συνολική εικόνα θα βελτιώνεται καθημερινά.»

 

—-TΕΛΟΣ—-

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Σπανόπουλου

Ο Όμιλος Σπανόπουλου δραστηριοποιείται σε ένα ευρύτατο φάσμα εργασιών σχετικών με τη ναυτιλία, από διάσωση και ρυμούλκηση μέχρι απορρύπανση και ναυπήγηση. Το σύνολο του προσωπικού και των υλικών μέσων που διαθέτει, ισοδυναμεί σχεδόν με το σύνολο όλης της υπόλοιπης ελληνικής αγοράς στον χώρο της ρυμούλκησης και θαλασσίου διάσωσης –  μεταξύ άλλων, διαθέτει υπερσύγχρονο εξοπλισμό αντιρρύπανσης, 40 ρυμουλκά, πλωτούς γερανούς και 3 ιδιόκτητα ναυπηγεία. Μόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας έχει διαχειριστεί με απόλυτη επιτυχία πολλά και δύσκολα έργα – όπως τα ναυάγια του Yusuf Cepnioglu στη Μύκονο και του Good Faith στην Άνδρο. Είναι μέλος της Πανελληνίου Ενώσεως Εταιρειών Προστασίας του Περιβάλλοντος αλλά και της Διεθνούς Ενώσεως Διασωστών (International Salvage UnionISU) – ικανοποιώντας τα ιδιαιτέρως αυστηρά κριτήρια που προαπαιτούνται για τη συμμετοχή στους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα