Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στα δικαστήρια του Πειραιά οδηγείται το ‘‘Ανδρέας Κάλβος’’ -Τι πραγματικά συνέβη…

Όπως όλα δείχνουν στα δικαστήρια του Πειραιά θα οδηγηθεί η αγοραπωλησία του “Ανδρέας Κάλβος” με σφοδρότατη αντιπαράθεση ανάμεσα στην Kefalonian Lines και στην Ζακυνθινών συμφερόντων ΑΝΜΕΖ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:

Στις 9 Μαρτίου 2018 η EptanisaSeaways (η οποία ανήκει στον όμιλο εταιριών KefalonianLines) και η ΑΝΜΕΖ υπέγραψαν συμφωνητικό πώλησης για το ποσόν των €6.250.000 και το πλοίο σύμφωνα με τα συμβόλαια έπρεπε να παραδοθεί στην Κεφαλλονίτικη εταιρεία το αργότερο μέχρι τις 26 Μαρτίου 2018 στο λιμάνι της Κυλλήνης, αν πρώτα η KefalonianLines είχε τηρήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις που προέβλεπε το σύμφωνο αγοραπωλησίας.

Η Κεφαλλονίτικη εταιρεία κατάθεσε τα χρήματα που προβλεπόταν από το συμβόλαιο και εκπλήρωσε όλες τις προβλεπόμενες συμβατικές της υποχρεώσεις αντιθέτως η ΑΝΜΕΖ δεν παρέδωσε το πλοίο στις 26 Μαρτίου 2018 όπως έπρεπε.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η μη παράδοση του πλοίου είχε να κάνει με την αδυναμία της ΑΝΜΕΖ να εκδώσει τα απαραίτητα φορολογικά και ασφαλιστικά πιστοποιητικά προκειμένου να γίνει η οριστική μεταβίβαση και η παραλαβή του πλοίου από την Eptanisaseaways (KefalonianLines).

Η μη τήρηση των όρων της πώλησης από την πλευρά των πωλητών εγείρει τώρα τεράστιου μεγέθους αξιώσεις από την Κεφαλλονίτικη εταιρεία γεγονός που την επόμενη εβδομάδα θα οδηγηθεί στα δικαστήρια του Πειραιά που θα κληθούν να δώσουν τη λύση και να αποφασίσουν για το τι μέλλει γενέσθαι. Ασφαλείς πληροφορίες του ekefalonia.gr θέλουν την Kefalonianlines να απαιτεί υπέρογκα ποσά από την μη τήρηση του συμβολαίου και την μη παράδοση του πλοίου.

Ευχή όλων μας είναι το πλοίο “Ανδρέας Κάλβος” να μην μπει σε δικαστικές περιπέτειες και να συνεχίσει να υπηρετεί τις θαλάσσιες συγκοινωνίες των νησιών μας.

Σημείωση: Η EptanisaSeaways ειναι θυγατρική της Kefalonianlines με μοναδικους μετόχους την οικογένεια Λυκούδη.

Αναδημοσίευση: ekefalonia.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα