Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στα Η.Α.Ε. πουλήθηκε το SALAMIS FILOXENIA

Η Salamis Tours (Holdings) Public Ltd ανακοινώνει ότι η εξολοκλήρου θυγατρική της εταιρεία Mana Shipping Co. Ltd, ιδιοκτήτρια του κρουαζιερόπλοιου ”SALAMIS FILOXENIA”, έχει υπογράψει συμφωνία (memorandum of agreement) για την πώληση του εν λόγω Πλοίου.

Το Συγκρότημα δραστηριοποιείτο στον τομέα της κρουαζιέρας με το κρουαζιερόπλοιο ”SALAMIS FILOXENIA”. Λόγω των συνθηκών που επικρατούν τα τελευταία χρόνια ένεκα της πανδημίας του κορωνοϊού COVID 19 και που δυστυχώς συνεχίζουν να υφίστανται, το κρουαζιερόπλοιο ”SALAMIS FILOXENIA” δεν πραγματοποίησε κρουαζιέρες κατά έτη 2020 και 2021, παραμένοντας αγκυροβολημένο στο λιμάνι Λεμεσού μέχρι και σήμερα.

Εν όψει της αβεβαιότητας αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, από τη μια, και του ικανοποιητικού τιμήματος πώλησης, από την άλλη, το Συγκρότημα αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση του Πλοίου.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται να γίνει εντός του τρέχοντος μηνός με την παράδοση του Πλοίου στους αγοραστές.

Το Συγκρότημα προτίθεται εν ευθέτω χρόνο να αξιολογήσει όλες τις παραμέτρους, αναφορικά με την πιθανότητα αγοράς νέου κρουαζιερόπλοιου.

Σημειώνονται, επίσης, τα ακόλουθα:

(α) Η συναλλαγή έγινε καθαρά σε εμπορική βάση.
(β) Η εν λόγω συναλλαγή δεν σχετίζεται ή επηρεάζει τα συμφέροντα του Γραμματέα της Εταιρείας ή καθορισμένου προσώπου σύμφωνα με την έννοια που αποδίδεται στο προαναφερόμενο όρο στο άρθρο 137(3) του Νόμου.
(γ) Το αντισυμβαλλόμενο μέρος είναι η εταιρεία Prime Spot Ship Trading LLC, με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
(δ) Δεν πωλείται εταιρεία ή και επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά περιουσιακό στοιχείο.
(ε) Το τίμημα πώλησης ανέρχεται σε  Έχει εισπραχθεί προκαταβολή 15% και το υπόλοιπο ποσό θα εισπραχθεί με την ολοκλήρωση της συμφωνίας δηλαδή με την παράδοση του πλοίου.
(στ) Το κέρδος από την πώληση υπολογίζεται σε   περίπου και προκύπτει από τη διαφορά του τιμήματος πώλησης και της καθαρής λογιστικής αξίας του Πλοίου ”SALAMIS FILOXENIA”. Το εν λόγω κέρδος θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα του έτους 2022.
(ζ) Δεν αναμένεται σημαντικός επηρεασμός στις προοπτικές του Συγκροτήματος, αφού ο τομέας της κρουαζιέρας δεν έχει οποιανδήποτε συνεισφορά στον κύκλο εργασιών του τα έτη 2020 και 2021.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα