Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ: Στηρίζουμε το κάλεσμα των 13 εργατικών σωματείων του Ν. Αττικής και συμμετέχουμε στην 48ωρη Πανελλαδική – Προειδοποιητική Απεργία στις 23/2-24/2

Ενώ η πανδημία είναι σε εξέλιξη , δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εργατική τάξη τον λαό η κυβέρνηση της Ν.Δ πιστή στις δεσμεύσεις της προς το κεφάλαιο και τους εφοπλιστές συνεχίζει το αντιλαϊκό της έργο , προσπαθεί σε συνθήκες τρομοκρατίας , ανασφάλειας και φόβου του λαού να τσακίσει κάθε δικαίωμα που έχει απομείνει όρθιο . Σε σχέση με την πανδημία κανένα μετρό ουσιαστικής προστασίας δεν έλαβε πάρα μόνο προσπαθούν να ρίξουν τα βάρη στον λαό με την περίφημη «ατομική ευθύνη».

Με τον νομό 4714/20 (ΦΕΚ 148 31/7 2020 ) και με τα αρ.128-129-130 καταργεί την ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία και παρεμβαίνει προκλητικά στις εσωτερικές διαδικασίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων κατ΄απαίτηση των εφοπλιστών . Με την πρόσφατη ψήφιση του ν. 4770/2021 με τον οποίο μειώνονται προκλητικά τα πρόστιμα για παραβίαση των ωρών εργασίας και ανάπαυσης των ναυτεργατών ανοίγει τον δρόμο για παραπέρα σαρωτικά χτυπήματα των ναυτεργατικών δικαιωμάτων στην επιβατηγό ναυτιλία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ¨ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ¨ στη σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε:

  • 48ωρη Πανελλαδική – Προειδοποιητική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων στις 23 Φλεβάρη από 00:01 έως 24 Φλεβάρη 24:00, με προοπτική κλιμάκωσης απαιτώντας την κατάργηση του νομού τερατούργημα 4714/20 .

  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ το κάλεσμα των 13 εργατικών σωματείων του Ν. Αττικής, για οργάνωση και αγώνα, για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων μας. Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και στο αίτημα τους για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στηρίζουμε τις διεκδικήσεις τους και τους υπερασπιζόμαστε απέναντι στις διώξεις που υφίστανται.

Καλούμε όλους τους ναυτεργάτες, μέσα και έξω από τα καράβια, τους σπουδαστές, τους συνταξιούχους, παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας, να περιφρουρήσουμε την 48ωρη Πανελλαδική – Προειδοποιητική Απεργία.

Να κλιμακώσουμε τον αγώνα στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Είναι ώρα ευθύνης για όλους τους ναυτεργάτες να συστρατευτούν στα σωματεία τους και συλλογικά να παλέψουμε , για να μην επιτρέψουμε σε εφοπλιστές και κυβέρνηση να μας γυρίσουν το τροχό της Ιστορίας δεκαετίες πίσω . Έχοντας εμπιστοσύνη στην πολύτιμη ιστορική αγωνιστική πείρα με τις κατακτήσεις των δικαιωμάτων μας , μέσα από αιματοβαμμένους ταξικούς αγώνες .

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν

Πειραιάς 15 Φλεβάρη 2021

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα