Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στη συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, καταψήφισαν και κατήγγειλαν την έκθεση, τα σωματεία των ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ -ΠΕΕΜΑΓΕΝ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ μεταξύ των θεμάτων περιλάμβανε τον απολογισμό, προϋπολογισμό και ισολογισμό, τους οποίους καταψήφισαν οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

Αιχμή αποτελεί το βρώμικο αλισβερίσι με τις συμβάσεις που συνεχίζει να υπογράφει ο Γ.Γ με τους εφοπλιστές έναντι αμοιβής και είχε τη σύμφωνή γνώμη των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, με αποτέλεσμα να μην εφαρμόζεται η αντίστοιχη κλαδική Σ.Σ. Εργασίας και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες απ’ όποια χώρα και αν προέρχονται, αλλά οι ατομικές συμβάσεις.

Από αυτές τις βρώμικες συμφωνίες σε βάρος των ναυτεργατών καταγράφεται στα έσοδα για το 2020 το ποσό των 5.988.489,14 ευρώ!!!, ενώ αποτέλεσαν όπλο για τους εφοπλιστές και την κυβέρνηση να διαμορφώσουν τον αντεργατικό νόμο 4714/2020, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εφαρμογή αυτών των συμβάσεων και σε Έλληνες Γ’ Πλοιάρχους, Γ’ Μηχανικούς και πλήρωμα, στα υπό ελληνική σημαία ποντοπόρα πλοία.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουμε την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 6 Μάη, τιμώντας την εργατική πρωτομαγιά, να δυναμώσουμε την ταξική πάλη ενάντια στην πολιτική των εφοπλιστών, της κυβέρνησης, για το σύνολο των οξυμμένων προβλημάτων, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

• ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

27 Απρίλη 2021

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,700ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα