Παρασκευή, 1 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στην Κύπρο Ελληνικός κολοσσός για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον  ελληνικών εταιρειών για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου -Ελλάδας και κατ’ επέκταση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ”ΣΙΓΜΑ” τη Δεύτερα αντιπροσωπεία ακτοπλοϊκού ελληνικού κολοσσού φθάνει στην Κύπρο για περεταίρω επαφές και συζητήσεις. 

Με πρόταση των βουλευτών του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη και Αννίτας Δημητρίου, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον της επιτροπής μεταφορών της Βουλής τις αμέσως επόμενες μέρες.

Οι δύο βουλευτές χαρακτηρίζουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση ως επιβεβλημένη.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο,  εκτιμά ότι μια τέτοια εξέλιξη θα επιφέρει μεσοπρόθεσμα αλλά και μακροπρόθεσμα σημαντικά οικονομικά οφέλη και για τις δύο χώρες.

Εμπόδιο αποτελεί το κόστους για την καθιέρωση τακτικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης κάτι που μπορεί να ξεπερασθεί σε περίπτωση χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την επιχορήγηση να φθάνει βάσει εκτιμήσεων τα 5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Το σχετικό αίτημα αποτέλεσε και αντικείμενο διαδικτυακής ψηφοφορίας στο παρελθόν από τους Κύπριους πολίτες οι οποίοι κατά χιλιάδες ζητούν όπως γίνει πράξη η ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα