Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στην ΤΕΚΑΛ η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά

Η ΤΕΚΑΛ αναδείχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες προσωρινός μειοδότης για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ, προϋπολογισμού 136 εκατ. ευρώ.

Έτσι η κατασκευαστική εταιρεία θα αναλάβει άλλο ένα έργο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Η ΤΕΚΑΛ έχει αναλάβει τα περισσότερα από τα έργα στον Πειραιά ειδικά μετά από την ανάληψη του ΣΕΜΠΟ και εν συνεχεία του ΟΛΠ από την κινεζική COSCO.

Η επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές επενδύσεις που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ. Το έργο αφορά στην επέκταση του επιβατικού λιμένα στην προσήνεμη περιοχή της εισόδου, νοτιοδυτικά του μόλου Θεμιστοκλέους, για την εξασφάλιση θέσεων στάθμευσης κρουαζιερόπλοιων. Με την ολοκλήρωση του έργου το λιμάνι του Πειραιά θα μπορεί πλέον να δέχεται μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια ενισχύοντας τα πλεονεκτήματα του λιμανιού ως home port για κρουαζιέρες στη Μεσόγειο.

Στον ΟΛΠ εκτιμούν ότι τα έργα μπορούν να ξεκινήσουν ακόμη και μέσα στη χρονιά. Δεδομένου ότι για τη κατασκευή θα χρειαστούν 34 μήνες, τότε αναμένεται πως η επέκταση θα λειτουργήσει στα μέσα του 2022.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,648ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
659ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα