Παρασκευή, 31 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στο λιμάνι του Γαυρίου παραμένει το AQUA BLUE, λόγω απαγόρευσης απόπλου, από το Λιμεναρχείο Άνδρου

Κατά τη διενέργεια χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” Ν.Π.12393 στο λιμένα Γαυρίου, βραδινές ώρες χθες, αυτό προσέκρουσε στην προβλήτα με τη δεξιά πλευρά της πρύμνης και άνω της ίσαλου γραμμής, ενώ σε μετέπειτα χειρισμούς του Πλοιάρχου το πλοίο προσάραξε σε αμμώδη αβαθή εντός της λιμενολεκάνης Γαυρίου.

Στη συνέχεια, με την αρωγή κάβου του πλοίου ο οποίος προσδέθηκε στην προβλήτα με συνδρομή του Α/Κ ”ΙΩΑΝΝΗΣ Σ” Σ.Α. 113Α΄, το ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” αποκολλήθηκε από το σημείο προσάραξης και κατέπλευσε στο λιμένα Γαυρίου.

Στο πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ραφήνα για Άνδρο, Τήνο και Μύκονο, επέβαιναν πενήντα έξι (56) μέλη πληρώματος, ογδόντα έξι (86) επιβάτες, δεκαοχτώ (18) Ι.Χ., δεκαοχτώ (18) Φ/Γ και ένα (01) Δ/Κ, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Άνδρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΚΟΥΑ ΜΠΛΟΥ” μέχρι διενέργειας επιθεώρησης υφάλων από επαγγελματία δύτη και σύμφωνης γνώμης του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων, καθώς και προσκόμισης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Το επιβατικό κοινό προωθήθηκε με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στους προορισμούς τους με το Ε/Γ-Ο/Γ ”ΘΕΟΛΟΓΟΣ” Ν.Π.11479.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα