Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στο πλοίο με το σκύλο μου παρέα…

Σε όλα τα πλοία επιτρέπεται να ταξιδέψει ζώο, δωρεάν, μέσα σε ειδικό κλουβί, το οποίο τοποθετείται αυστηρά στους εξωτερικούς χώρους. Στις περισσότερες εταιρείες είναι υποχρεωτικό να δηλώσετε πως ταξιδεύετε με κατοικίδιο κατά την έκδοση του εισιτηρίου σας.

Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι (άνω των 15 κιλών) ταξιδεύουν στα επιβατηγά πλοία σε ειδικούς στεγασμένους χώρους, σαν μεγάλα κλουβιά. Προβλέπεται ένα κλουβί ανά 200 επιβάτες, το οποίο δεν χρεώνεται. Αν δεν είναι εφικτό να παραμείνουν στους κλωβούς, πρέπει να φορούν φίμωτρο και να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους δεμένα, αυστηρά σε χώρους του ανοιχτού καταστρώματος, όπου δεν βρίσκονται πολλοί επιβάτες.

Η ακτοπλοϊκή εταιρεία οφείλει να παραδίδει καθαρούς τους χώρους που προορίζονται για τα ζώα συντροφιάς, με ειδική απορροφητική άμμο και φτυαράκι για τη φυσική ανάγκη τους. Αντίστοιχα, οι ιδιοκτήτες πρέπει να μεριμνούν για την υγιεινή του χώρου που χρησιμοποιούν.

Για ακτοπλοϊκά ταξίδια μεγαλύτερα των 8 ωρών υπάρχει δυνατότητα προαυλισμού του ζώου (στο ανοιχτό κατάστρωμα) με ευθύνη του ιδιοκτήτη, εφόσον είναι δεμένο. Φίμωτρο θα πρέπει να φορέσει αν αυτό ζητηθεί από συνεπιβάτη ή υπάλληλο της εταιρείας.

Οι σκύλοι-οδηγοί και οι σκύλοι-βοηθοί επιτρέπονται και στους κοινόχρηστους χώρους του πλοίου, πάντα κοντά στον ιδιοκτήτη τους.

Κάποιες εταιρείες, κυρίως στα δρομολόγια Αδριατικής και Β. Θάλασσας, διαθέτουν ειδικές καμπίνες για κατοικίδια με χρέωση 50 ευρώ ανά κατοικίδιο ανά δρομολόγιο. Πρέπει όμως να μεριμνήσετε εγκαίρως για την κράτηση, γιατί ο αριθμός τους είναι περιορισμένος.

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Aποφύγετε να ταΐσετε τον σκύλο σας πριν από το ταξίδι. Έτσι θα περιορίσετε την ανάγκη του για τουαλέτα αλλά και την πιθανή ναυτία, παρότι στο πλοίο οι σκύλοι συνήθως δεν ζαλίζονται. Φροντίστε πριν από την επιβίβαση να έχει πάει μια μεγάλη, χορταστική βόλτα, ώστε και την ανάγκη του να έχει κάνει, αλλά και να έχει «κουραστεί» για να παραμείνει ήσυχος στο πλοίο. Προνοήστε, επίσης, αν επιλέξετε να ταξιδέψετε μαζί του στο κατάστρωμα, να πάτε αρκετά νωρίτερα, ώστε να είστε από τους πρώτους που θα επιβιβαστείτε για να μειωθεί το στρες που θα του προκαλέσει η πολυκοσμία. Αντίστοιχα, αποβιβαστείτε τελευταίοι. Η τουαλέτα του σκύλου είναι ένα θέμα στα μεγάλα ταξίδια. Οι πάνες ή η φορητή τουαλέτα που χρησιμοποιούσατε όταν ήταν κουτάβι θα αποδειχτούν χρήσιμες. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά θα γίνουν σε απομακρυσμένο χώρο, στο κατάστρωμα, και κατόπιν οφείλετε φυσικά να καθαρίσετε.

kathimerini.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα