Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Στο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” της ΑΝΕΚ LINES η Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα “Στρατηγικός τουρισμός και πράσινο λιμάνι”

Η ΑΝΕΚ LINES, φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία την ομιλία του Dr. Νίκου Λυγερού με θέμα: «Στρατηγικός τουρισμός και Πράσινο Λιμάνι», στο πλοίο «ΚΡΗΤΗ ΙΙ», την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018, ξεκινώντας έτσι με ούριους ανέμους το νέο έτος.

Ο αναγνωρισμένος πολυπράγμων Έλληνας επιστήμονας ανέπτυξε τις θέσεις του μέσα από μία συναρπαστική ομιλία που επάξια κέρδισε το ειλικρινές ενδιαφέρον του κοινού.

Όρθιος στο podium ο Αντιπρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES κος Σπ. Πρωτοπαπαδάκης καλωσορίζει τους παριστάμενους στο “ΚΡΗΤΗ ΙΙ” . Καθιστοί πρώτος από δεξιά ο Πρόεδρος του ΙΟΗ κος Νικήτας Μαυράκης, δίπλα του ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του ΙΟΗ κος Μιχάλης Τζανής και δεξιά του η Υπεύθυνη Ακαδημιών του ΙΟΗ κα Μαριάννα Κοκκινοπούλου.

Η διάλεξη του dr. Νίκου Λυγερού διοργανώθηκε από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηρακλείου και ήταν  υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυναν ο κος Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρος του ΙΟΗ κος Μαυράκης καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.

Στην ομιλία του ο dr. Νίκος Λυγερός ανέλυσε τις αρχές του στρατηγικού τουρισμού, παρουσιάζοντας τη σύνδεσή του με το πολιτισμικό προϊόν και την ποιότητα τουρισμού που προσφέρει ο κάθε τόπος. Σε αυτό το πλαίσιο και με βάση τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Κρήτη στον παγκόσμιο χάρτη της πετρελαϊκής αγοράς, αναφέρθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου. Με αφορμή τα πρόσφατα έργα ανάπλασης, έφερε στο προσκήνιο την ευκαιρία ανάδειξης του Χάντακα σε παγκόσμιας εμβέλειας “τοπόσημο”, σε έναν τουριστικό προορισμό «κόσμημα». Ξεδιπλώνοντας  τη σύνδεση του λιμανιού με την ιστορικότητα του τόπου, εστίασε στην αδίρρητη ανάγκη και ευθύνη όλων για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Χάντακα,  μέσα από βιώσιμες ενεργητικές πρακτικές περιβαλλοντικής προστασίας.

Ο πολυπράγμων αναγνωρισμένος Έλληνα επιστήμονας κος Νίκος Λυγερός, μιλώντας για τον “Στρατηγικό τουρισμό και το Πράσινο Λιμάνι” .

Ακολούθησε η ομιλία του κ. Στρατή Ανδρεάδη, Μέλους της Αρμοστείας για την Αειφορία στην Ιστιοπλοΐα της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδία, με θέμα «Αειφορία και Ιστιοπλοΐα», ενώ στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο κ. Δημήτρης Ρομπογιαννάκης, Πολιτικός Μηχανικός και Λιμενολόγος, ο οποίος αναφέρθηκε στην «Αξιοποίηση Λιμενικών εγκαταστάσεων Κρήτης για την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο γεύμα με την σφραγίδα των έμπειρων σεφ της ΑΝΕΚ LINES, εμπνευσμένο από το πνεύμα της κρητικής φιλοξενίας, ενώ κατά την έξοδό τους, έλαβαν όμορφα συμβολικά δώρα, από την ΑΝΕΚ LINES.

Ο πολυπράγμων αναγνωρισμένος Έλληνα επιστήμονας κος Νίκος Λυγερός, μιλώντας για τον “Στρατηγικό τουρισμό και το Πράσινο Λιμάνι” .

Η ΑΝΕΚ LINES, συμπληρώνοντας 50 χρόνια διαρκούς παρουσίας στην παγκόσμια ναυτιλία, θεμελιώνει τα μελλοντικά της βήματα στην παράδοση και στον πολιτισμό της γενέτειράς της, στις αρχές της και στην αυθεντικότητα των ανθρώπων της. Με πίστη στις προοπτικές του τόπου και πυξίδα την αναβάθμιση και βελτιστοποίηση κάθε δομής του, στηρίζει με συνέπεια πρωτοβουλίες όπως η φιλοξενία της ομιλίας του κου Λυγερού, που ενισχύουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης και οικοδομούν το μέλλον της Κρήτης.

Η ΑΝΕΚ LINES, συνεχίζει με περηφάνια να στηρίζει την Κρήτη και την Ελλάδα, μετατρέποντας μέσα από μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες το ταξίδι σε αξέχαστη εμπειρία.

Πλήθος κόσμου παρακολουθεί με ενδιαφέρον μία ακόμα συναρπαστική διάλεξη του κου Νίκου Λυγερού.

Υπερήφανα συνεχίζουμε με πλώρη το μέλλον!

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα