Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συγχρηματοδοτεί την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου Ερέτριας το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής συναντήθηκε σήμερα με την Δήμαρχο Ερέτριας κα Αμφιτρίτη Αλημπατέ, παρουσία του Γ.Γ.Λ.Π.ΝΕ κ. Χρήστου Λαμπρίδη και στελεχών της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Ερέτριας.
Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Η δήμαρχος ανέφερε ότι όπως προβλέπεται από σχετική μελέτη που εκπόνησε ο Οργανισμός Λιμένος Ν. Ευβοίας- με τον οποίο ο Δήμος είναι σε αγαστή συνεργασία- με το νέο αυτό έργο αναμένεται να διαμορφωθεί εκ νέου όλος ο αιγιαλός. Προβλέπεται η δημιουργία πεζόδρομου χώρου, δίπλα στη θάλασσα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, ενώ θα γίνει διευθέτηση του χώρου ώστε να νομιμοποιηθεί η λειτουργία των εξωτερικών χώρων των καταστημάτων.
Η κα Αλημπατέ ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός του έργου είναι 500.000 € και ζήτησε τη συνδρομή του Υπουργείου για την υλοποίηση του.
Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα βοηθήσει στην κατασκευή του έργου, προκειμένου να επέλθει η νομιμοποίηση, αλλά και η αισθητική ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ερέτριας. Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα χρηματοδοτήσει τμήμα του έργου, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Σημείωσε μάλιστα ότι ανάλογη στήριξη θα υπάρξει και από τον Ο.Λ.Ν.Ε.
Η δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση σε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ερέτριας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα