Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συγκλήθηκε το έκτακτο ειδικό Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ το οποίο ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις της Διοίκησης της Ομοσπονδίας

Πραγματοποιήθηκε το έκτακτο ειδικό Γενικό Συμβούλιο των αντιπροσώπων της ΠΝΟ υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της Διοίκησης οι οποίες λήφθηκαν στις 27/4/2021 και στις 20/5/2021.

Κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε το Γενικό Συμβούλιο ήταν «Η εξέταση της διαφωνίας που διαπιστώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ στις 27-04-2021 μεταξύ όλων των μελών της Διοίκησης με το Γενικό Γραμματέα επί του θέματος της έγκρισης του Οικονομικού Απολογισμού 2020 και Προϋπολογισμού 2021».

Τα μέλη της 3μελούς επιτροπής που συστάθηκε για την διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά της ΠΝΟ, έπειτα από δειγματοληπτικό έλεγχο με τα σχετικά στοιχεία που κατέθεσαν, ανέδειξαν, απέδειξαν και τεκμηρίωσαν τις βαρύτατες ευθύνες του Γ.Γ της ΠΝΟ.

Τα συμπεράσματα της Επιτροπής έγιναν ομόφωνα αποδεκτά από τα μέλη του Γ.Σ της ΠΝΟ και κατόπιν αυτού αποφασίστηκε να δρομολογηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την σύγκληση των οργάνων.

Για τον σκοπό αυτό με έγγραφό τους οι Διοικήσεις των 13 Ναυτεργατικών Σωματείων ζήτησαν την έκτακτη σύγκληση της Διοίκησης έως την Τετάρτη 2 Ιούνη 2021.

Σημειώνουμε ότι ο Γ.Γ της ΠΝΟ προσπάθησε ανεπιτυχώς 2 φορές την τελευταία εβδομάδα να αποτρέψει την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου με προσφυγή του στην διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων στο Πρωτοδικείο Πειραιά, το οποίο όμως απέρριψε τις σχετικές αιτήσεις του.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΝΟ απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στις 3 Ιούνη 2021 στέλνοντας το μήνυμα προς την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να φέρει το αντεργατικό της τερατούργημα στην Βουλή μέσα από το οποίο ξεθεμελιώνεται το 8ωρο και τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Πειραιάς 31/5/2021

Οι Διοικήσεις των Σωματείων

Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Αρχιθαλαμηπόλων – Θαλαμηπόλων Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Ε.Ν «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών Ε.Ν

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Οικονομικών Αξιωματικών Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Φροντιστών Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων – Κυβερνητών Ε.Ν

Πανελλήνια Ένωση Ναυτών M/S – Π/Κ – Ο/Γ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα