Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: Πολύπλευρο, συστηματικό και σημαντικό το κοινωφελές έργο της ναυτιλιακής κοινότητας στο τόπο μας

Ένα πολυδιάστατο έργο ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ,  υλοποίησε  το 2020,  μία χρονιά που την σημάδεψε η παγκόσμια  υγειονομική κρίση, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ο φορέας που ίδρυσε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για να οργανώσει σε μια συστηματική βάση την κοινωνική προσφορά της ναυτιλίας.

«Η  ναυτιλιακή μας  οικογένεια για μια ακόμη φορά επέδειξε ετοιμότητα και ευαισθησία, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής πανδημίας, είτε μέσω ατομικών πρωτοβουλιών, είτε μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» δήλωσε ο Πρόεδρος της  μη κερδοσκοπικής εταιρείας κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού κ. Θεόδωρος Βενιάμης, παρουσιάζοντας τον απολογισμό του Διοικητικού της Συμβουλίου, στην  Ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών της.

H ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δραστηριοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή στη  μάχη εναντίον της πανδημίας και στην ενίσχυση του Εθνικού  Συστήματος Υγείας, με κορυφαία στιγμή την άμεση  ανταπόκριση 151 μελών της ναυτιλιακής κοινότητας και τη συγκέντρωση  13.1 εκατ.  Ευρώ. Με το  ποσόν αυτό, εξασφαλίστηκε και έχει ήδη εγκατασταθεί σε περίπου 60 Νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, μεγάλος αριθμός αναπνευστήρων, μόνιτορ, νοσοκομειακών κλινών ΜΕΘ, πλήθος μηχανημάτων, ιατρικού εξοπλισμού, αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού. Παράλληλα προσφέρθηκε το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid 19 ενώ επίσης υποστηρίζονται ερευνητικά προγράμματα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων.

Επίσης και με κοινή απόφαση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, το 2020, το ετήσιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην  προμήθεια 24.000 διαγνωστικών μοριακών τεστ και εξοπλισμού για τον κορωνοϊό με σκοπό την επείγουσα κάλυψη αναγκών των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Παστέρ.

Επιπροσθέτως, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσέφερε 5.000 συσκευές tablet, για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα.

Εξίσου σημαντικές είναι και οι ενέργειες αφενός προσφοράς κλινοσκεπασμάτων στα 120 νοσοκομεία όλων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ που  έχει ήδη ολοκληρωθεί καθώς και αναβάθμισης  των χώρων υγιεινής δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δυο πρωτοβουλίες της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, που αλλάζουν την εικόνα των δημοσίων νοσοκομείων της χώρας,  βελτιώνοντας  σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα  αξιοπρέπειας των ασθενών.

Το εντατικό αυτό έργο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ενίσχυση της δημόσιας υγείας  συνεχίζεται και το 2021, με νέες δωρεές όπως η πρόσφατη απόφαση της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, να προσφέρει  22 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα Peugeot  – από τα οποία 20 θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ-  καθώς και να χορηγήσει  στο Υπουργείο Υγείας ειδικό εξοπλισμό απαραίτητο για την απρόσκοπτη υλοποίηση των εμβολιασμών σε όλη τη χώρα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε τη χρονιά που πέρασε στο τομέα της παιδείας και ειδικότερα στην  Ναυτική  Εκπαίδευση  όπου συνεχίζεται το πολυετές και απαιτητικό έργο αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού καθώς το 2020, υλοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης των εγκαταστάσεων της ΑΕΝ Ασπροπύργου, έργο που θα συνεχιστεί και το 2021.

Επιπροσθέτως η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υποστηρίζει  τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας και το Λιμενικό Σώμα με τη συνεχή παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων καθώς και τη σημαντική ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν. Ιδιαίτερης σημασίας είναι το πρόγραμμα της  δωρεάς  10 εξελιγμένων ταχυπλόων   σκαφών για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος. Μέχρι το τέλος του 2020 είχαν ήδη παραδοθεί τα πέντε, το πρώτο δίμηνο του 2021  παραδόθηκαν ακόμη δύο  και η παράδοση των υπολοίπων τριών δρομολογείται για το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα το 2020 συνεχίσθηκε το εκτενές και πανελλήνιας εμβέλειας κοινωφελές έργο που υλοποιεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και σε άλλους τομείς δράσης, όπως είναι:

– το πρόγραμμα Επισιτιστικής βοήθειας με τη διανομή 3.700 πακέτων σίτισης σε μηνιαία βάση για τη στήριξη πολύτεκνων και μονογονεϊκών οικογενειών με ανήλικα τέκνα που βρίσκονται σε ανάγκη και στις 13 περιφέρειες της χώρας

– η ενίσχυση σε περιοχές εντός και εκτός Αττικής περισσότερων από 35 φορέων και δομών πρόνοιας που περιθάλπουν ανήλικα παιδιά που χρήζουν προστασίας, άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με αναπηρία

– η προσφορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την αρτιότερη εκπαίδευση μαθητών σε πολυάριθμα σχολεία σε όλη την επικράτεια

– η χορήγηση υποτροφιών σε 20 αριστούχους φοιτητές  για την μετεκπαίδευσή τους σε κορυφαία πανεπιστήμια στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική

– το πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων μετά τις καταστροφικές φωτιές το καλοκαίρι του 2018, στο οποίο εντάσσονται μεταξύ άλλων η επισκευή ελικοπτέρων  Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας με στόχο την επαύξηση ετοιμότητας της χώρας, η συνδρομή στην αποπεράτωση πυρόπληκτων κατοικιών και η συστηματική στήριξη σοβαρά εγκαυματιών.

«Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής και πρέπει να πούμε ότι έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να εδραιωθεί ως το συλλογικό κοινωνικό όχημα της Ναυτιλίας και να παρουσιάζει σημαντικά αποτελέσματα. Μεριμνήσαμε για την ίδρυσή της με σκοπό να διαθέτουμε ένα σταθερό βραχίονα προσφοράς στην Κοινωνία γύρω μας. Εύχομαι και ελπίζω και τα επόμενα χρόνια να είμαστε στο προσκήνιο και η πρωτοπόρος Ναυτιλία μας να ξεχωρίζει για τη μακρά παράδοση σε κοινωφελή έργα και την αγάπη της για τον τόπο μας» σημείωσε ολοκληρώνοντας τον απολογισμό δραστηριοτήτων του φορέα κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού,  ο Πρόεδρος της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα