Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συνάντηση εργασίας Ο.Λ.Ε. ΑΕ – Δήμου Περάματος για τη Θαλάσσια Ιερά Οδό

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Περάματος κ. Γιάννη Λαγουδάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) Α.Ε. κ. Απόστολο Καμαρινάκη, στο Δημαρχείο της πόλης, την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021, με θέμα τη συνεργασία των δύο πλευρών για την ανάπτυξη της καινοτόμου θαλάσσιας διαδρομής “Θαλάσσια Ιερά Οδός”.

Η «Θαλάσσια Ιερά Οδός» αφορά την χάραξη μιας θαλάσσιας διαδρομής, σε αντιστοίχιση με την αρχαία χερσαία Ιερά Οδό, η οποία θα συνδέει δια θαλάσσης την Ελευσίνα με τους παραλιμένιους Δήμους του ευρύτερου Πειραιά, μέσω πλοιαρίων, που θα εκτελούν ένα ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα θαλάσσιας περιήγησης και αναψυχής.

Η χάραξη της νέας θαλάσσιας σύνδεσης αποτελεί την βάση για την πολιτιστική προβολή και τουριστική προώθηση της περιοχής.

Μετά την σύσκεψη ακολούθησε περιήγηση-αυτοψία σε χώρους του παραλιακού μετώπου της πόλης του Περάματος συνδεόμενους άμεσα με την ιστορική ναυμαχία της Σαλαμίνας. Στα 7,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής της πόλης ήταν παρατεταγμένα τα πλοία Ελλήνων και Περσών για τη «Ναυμαχία της Σαλαμίνας», ενώ ο Πέρσης Βασιλιάς Ξέρξης παρακολούθησε την συντριπτική ήττα του στόλου του σε μία από τις βραχώδεις κορυφές του όρους Αιγάλεω, στο Πέραμα, με την τοποθεσία αυτή να είναι γνωστή ως «ο Θρόνος του Ξέρξη».

Το προσεχές χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες συναντήσεις του Ο.Λ.Ε. ΑΕ με τους υπόλοιπους Δήμους, από τους οποίους διέρχεται η Θαλάσσια Ιερά Οδός.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος της Ελευσίνας 2023-Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης κ. Δέσποινα Γερουλάνου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κ. Σουλτάνα Σπυροπούλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Μιχαήλ Μαρμαρινός.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα