Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συνάντηση ΣΕΕΝ-ΠΕΝΕΝ για τα προβλήματα υγείας στην Ακτοπλοΐα

Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΣΕΕΝ Μ. Σακέλλη πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Παρασκευή 19/3 /2021 στα γραφεία του Συνδέσμου  με τον Πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις και καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων codid-19 στα ακτοπλοϊκά πλοία.

Στη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Ένωσής μας ανέδειξε την σοβαρότητα και τις ανησυχητικές διαστάσεις που έχει πάρει η μεταδοτικότητα στα ακτοπλοϊκά πλοία.

Υπογράμμισε τις ευθύνες των ναυτιλιακών εταιριών αλλά και τις αντίστοιχες κυβέρνησης -ΥΕΝ που δεν εφαρμόζουν τα ενδεικνυόμενα μέτρα για τη προστασία της υγείας των Ναυτεργατών.

Σημείωσε την ανάγκη να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μαζικά τεστ σε όλα τα πλοία.

Να διατίθενται για το σκοπό αυτό όλα τα αναγκαία μέσα για την προστασία των πληρωμάτων.

Σημείωσε ότι επιβάλλεται τα συνεργεία που εισέρχονται τόσο στα δρομολογημένα όσο και στα επισκευάζομε να πλοία να πραγματοποιούν ανάλογους τακτικούς και προληπτικούς ελέγχους.

Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη οι Ναυτεργάτες που αποδεδειγμένα αποτελούν μια κατηγορία εργαζομένων αυξημένης επικινδυνότητας να τους δοθεί προτεραιότητα στο εμβολιαστικό πρόγραμμα των αρμοδίων κρατικών – υγειονομικών υπηρεσιών.

Τέλος στη παρέμβασή του έκανε εκτενή αναφορά σε σειρά εργασιακών προβλημάτων  που διαπιστώνονται σε μεγάλο φάσμα των ακτοπλοϊκών πλοίων και σημείωσε ότι η ΠΕΝΕΝ δεν πρόκειται να ανεχθεί την καταστρατήγηση των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και θα αντιδράσει άμεσα, αποφασιστικά και αγωνιστικά.

Στην απάντησή του ο Πρόεδρος του ΣΕΕΝ δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προαναφερθέντα προβλήματα στα μέλη του ΣΕΕΝ και εντός των επόμενων ημερών να δώσει σχετικές απαντήσεις σ’ αυτά.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,701ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα