Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συνάντηση του Υ.ΝΑ.Ν.Π. με το σύλλογο Ναυπηγών

Συνάντηση με εκπροσώπους του Συλλόγου Διπλωματούχων Ναυπηγών Μηχανικών Ελλάδας είχε χθες, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μανίδης, ευχαρίστησε τον κ. Κουρουμπλή για την ταχύτητα με την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση και παρέδωσε υπόμνημα του Συλλόγου, γύρω από τα όσα ακούγονται μετά το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου “ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ”. Στη συνέχεια συζητήθηκαν θέματα γύρω από την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ώστε να μην θιγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο. κ Μανίδης έθεσε το ζήτημα των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ, για τεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και ο κ. Κουρουμπλής τον ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει, με στόχο τη σύσταση ειδικών σχολείων για τη μαθητεία τεχνιτών που χρειάζονται στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες. Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε ότι έχει δρομολογήσει την αναζωογόνηση 11 επαγγελματικών ειδικοτήτων, μεταξύ των οποίων είναι και η ειδικότητα του ναυπηγομαραγκού. Συζητήθηκαν ακόμα, θέματα που αφορούν τις κατασκευές πλοίων και τη φορολόγησή τους.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα