Σάββατο, 2 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ Φώτη Κουβέλη με τον υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Νίκο Μπελαβίλα. Σχέση λειτουργίας του λιμανιού και της πόλης

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτη Κουβέλη και του υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά κ. Νίκου Μπελαβίλα, με θέμα τη σχέση λειτουργίας λιμανιού και πόλης και τις διαδικασίες αξιολόγησης του Γενικού Προγραμματικού Σχεδίου (Master Plan) του ΟΛΠ Α.Ε.

Στην εν λόγω συνάντηση από πλευράς Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Τεμπονέρας Διονύσης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Λαμπρίδης Χρήστος και η κ. Ελένη Ευαγγελοπούλου, σύμβουλος ΓΓΛΛΠΝΕ. Τον κ. Μπελαβίλα συνόδευε η κα. Σταθάκη Μαρία, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του Λιμανιού της Αγωνίας.

Ο κ. Μπελαβίλας έθεσε στον κ. Υπουργό τις θέσεις της παράταξής του, που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας του λιμανιού σε σχέση με την λειτουργία της πόλης και τις ανάγκες των κατοίκων της καθώς και την αντίθεση της παράταξής του σε προβλέψεις που θέτει το Master Plan που έχει καταθέσει ο ΟΛΠ Α.Ε. προς αξιολόγηση στην Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ).

Από την πλευρά του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Φώτης Κουβέλης διαβεβαίωσε ότι στόχος του ΥΝΑΝΠ αποτελεί η ανάπτυξη της λειτουργίας του λιμανιού, η οποία θα πρέπει να περιέχει σημαντική προστιθέμενη αξία για την πόλη του Πειραιά, θα σέβεται τις ανάγκες των κατοίκων της και θα δίνει προτεραιότητα στην περιβαλλοντική διάσταση της λιμενικής λειτουργίας στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,420ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα