Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Συνεδρίασε το Διοκητικό Συμβούλιο του ΝΑΤ για τις εξελίξεις στην ακίνητη περιουσία του ταμείου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΤ συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης οι εξελίξεις στην ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ.

Συγκεκριμένα με Διαπιστωτική Πράξη (ΑΔΑ: Ψ75Π465Θ1Ω-ΚΔ5) που αποτελεί συνέχεια του νόμου λαιμητόμου 4387/2016 ο οποίος εκτός των αντεργατικών μέτρων σε ασφαλιστικό, φορολογικό, ενσωματώνει τα περιουσιακά στοιχεία των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στο νέο ασφαλιστικό φορέα ΕΦΚΑ, δίνοντας τη δυνατότητα ξεπουλήματος.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ ανέδειξε ότι τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, πρωτοστάτησαν με πολύμορφες αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις και συνεχίζουν για την κατάργηση του ν.4387/2016 και του συνόλου των αντεργατικών νόμων και μνημονίων.

Ο εκπρόσωπος της ΠΕΜΕΝ διαφώνησε με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ του ΝΑΤ που έθεσαν ζήτημα νομικής ερμηνείας για την ακίνητη περιουσία του ΝΑΤ. Τα προβλήματα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, τα προκαλεί η πολιτική του κεφαλαίου που συνεχίζει να υπηρετεί και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, με αποτέλεσμα  διαρκώς να χειροτερεύει η κατάσταση της εργατικής – λαϊκής οικογένειας.

Μεγάλες ευθύνες έχουν οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ που ανέστειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας κ.Πετρόπουλου, συμμετείχαν σε υπονομευτικούς διαλόγους μαζί με το προεδρείο του ΝΑΤ, για να καλλιεργούν συγχύσεις και αυταπάτες σε βάρος των ναυτεργατών.

Το αποτέλεσμα είναι μέχρι σήμερα από τις 12-5-2016 με την εφαρμογή του ν.4387, να έχουν δοθεί μόνο προσωρινές συντάξεις που κυμαίνονται μεταξύ 384 και 768 ευρώ, δεν εκδίδονται κύριες και επικουρικές συντάξεις, εφάπαξ, μεταξύ άλλων αυτά είναι τα ματωμένα πλεονάσματα που θα συνεχιστούν για το σύνολο των συνταξιούχων και των εργαζομένων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη μαχητικότητα την οργάνωση και τον αγώνα για κατάργηση των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων, των μνημονίων,  ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση για όλους, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.

Μέτωπο ενάντια στην άγρια φοροληστεία που ροκανίζει το λαϊκό εισόδημα. Μπλόκο στους πλειστηριασμούς, κανένα σπίτι εργατικής-λαϊκής οικογένειας να μη βρεθεί στα χέρια τραπεζιτών. Συμμετέχουμε στην σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στις 5 το απόγευμα στο Υπουργείο Εργασίας, καταδικάζοντας τα σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων μας.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα