Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Σύσκεψη για τα λιμάνια της Σαμοθράκης

Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο ευρεία σύσκεψη διαβούλευσης με τους τεχνικούς της εταιρείας ΡΟΓΚΑΝ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ανάδοχο της εκπόνησης Master Plan  του λιμανιού της Καμαριώτισσας και προτάθηκε σε απόλυτη ευθυγράμμιση με τις απόψεις του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης (ΟΛΑ) ο τρόπος μελέτης αντιμετώπισης του φαινομένου προσάμμωσης του λιμανιού των Θερμών.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος καθόρισε τις αναγκαιότητες προγραμματισμού επεμβάσεων στο λιμάνι και στη χερσαία ζώνη έτσι ώστε αυτές να προβλεφθούν. Σε αυτές εκτός από την επέκταση για την προσέγγιση πλοίου χωρίς τον περιορισμό του μήκους περιλαμβάνονται: ο καθορισμός ζωνών αλιευτικής, τουριστικής, επισκευαστικής μικρής κλίμακας, η προοπτική υδατοδρομίου. Ιδιαίτερα σημαντικές είναι η ανάδειξη της αναγκαιότητας οδικής διεξόδου από και προς το λιμάνι καθώς και η προοπτική ενός μελλοντικού έργου ολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου της Καμαριώτισσας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο κος Σολομωνίδης και η κα Σπυροπούλου από το τεχνικό γραφείο, οι κοι Παπάς, Γαλατούμος, Βογιατζής και Στεργίου από το Δημοτικό Συμβούλιο Σαμοθράκης, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, η Διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Σαμοθράκης,  οι κοι Γκαζέπης και Πιρπιρής από τον ΟΛΑ και οι Ξενοφών Μαρίνος, καπετάνιος του ΣΑΟΣ ΙΙ και Τσαούσης Αθανάσιος, καπετάνιος, Παπαγιαννάκης Μανώλης, Χαρανάς Παναγιώτης και Μαρίτσας Φώτης αλιείς, Μακρής Νίκος και Σέλος Δημήτρης, παράκτιοι αλιείς και Πεπές Σπύρος δύτης.

Η τεχνική ομάδα εργασίας της αναδόχου εταιρείας αποτελούμενη από πέντε (5) άτομα (Δύο μηχανικούς, μία συγκοινωνιολόγο, δύο δύτες) κατέγραψε πληροφορίες και προτάσεις ενώ οι δύτες έκαναν διερευνητικές καταδύσεις στην περιοχή του λιμανιού.

Η σωστή εκκίνηση τυπικά και ουσιαστικά για την προοπτική εκσυγχρονισμού των λιμενικών μας εγκαταστάσεων έγινε με τον πλέον ορθολογικό τρόπο.

ΔΗΜΟΣ  ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

samothrakisnea2.blogspot.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,041ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα