Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν για άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για λήψη απόφασης με απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, καταγγέλλουν στους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, την συμπαιγνία μεταξύ εφοπλιστών του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας και του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, στη σημερινή συνάντηση για την ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ για το 2019.

Τις προηγούμενες μέρες στο παρασκήνιο οι  Χαλάς Γ.(Γ.Γ της ΠΝΟ), Τσικαλάκης Ε. (πρόεδρος ΠΕΠΕΝ), Νταλακογεώργος Α. (πρόεδρος ΠΕΝΕΝ), στα πλαίσια του κοινωνικού εταιρισμού και του «λιγότερου κακού» που υπηρετούν, προετοίμαζαν με τους εφοπλιστές να κλείσουν τις ΣΣΕ με επαχθείς όρους για τους ναυτεργάτες.

Στην επιθετικότητα των εφοπλιστών, που ενισχύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και τις προηγούμενες κυβερνήσεις (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ κά),  εντάσσονται οι περικοπές σε μισθούς, η απλήρωτη εργασία, η ανεργία, οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων με την υπονόμευση της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής, ενώ δεν διστάζουν να απαιτούν διαρκώς νέα προνόμια όπως την παρακράτηση της φορολογίας των ναυτεργατών, την απαλλαγή τους από τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι εξελίξεις επιβάλλουν την άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για λήψη απόφασης με απεργιακές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην αδιαλλαξία και προκλητικότητα των εφοπλιστών.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να αγωνιστούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας για:

 

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,680ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα