Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Τα ναυτεργατικά σωματεία επιμένουν στην Π.Ν.Ο., για 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Η αδιαλλαξία των εφοπλιστών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με την στήριξη της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των προηγούμενων ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται σε βάρος των ναυτεργατών, με αιχμή τις ΣΣΕ που αρνούνται την ανανέωση και την εφαρμογή τους.

Για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας τους, δεν διστάζουν να απαιτούν πρόσθετα προνόμια σε φορολογία, ασφαλιστικές εισφορές, οργανικές συνθέσεις, ενώ  χαρακτηριστική είναι η  ρύθμιση τη κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την εθελοντική φορολογία των εφοπλιστών που από 140 εκατ. ευρώ, μειώθηκε στα 40 εκατ. ευρώ ετησίως, που δεν αντιστοιχεί ούτε σε 20 ευρώ τη μέρα ανά πλοίο τους.

Η αδιαλλαξία και επιθετικότητα των εφοπλιστών ενισχύεται από την στάση του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, καλλιεργώντας  συγχίσεις και αυταπάτες στους ναυτεργάτες, υπονομεύοντας την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων.

Συνεχίζουν να συμμετέχουν σε ατέρμονους διαλόγους και επιτροπές κοροϊδίας, με  εφοπλιστές, ΥΝΑ, όπως η σημερινή συνάντηση τους για τις οργανικές συνθέσεις των επιβατηγών πλοίων, ενώ γνωρίζουν ότι οι εφοπλιστές συνεχίζουν να απαιτούν και να δηλώνουν όπως στην πρώτη συνάντηση για τις ΣΣΕ, «οι οργανικές συνθέσεις να διαμορφωθούν όπως στις γραμμές Πάτρα – Ιταλία, που τις καθορίζουν οι εφοπλιστές, με την πλειοψηφία των ναυτεργατών από όποια χώρα και αν προέρχονται, να μην εφαρμόζεται ενιαία η ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση».

Σε αυτές τις εξελίξεις που διαρκώς επιδεινώνονται συνολικά τα προβλήματα των ναυτεργατών, επιβάλλεται η άμεση συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, για την οργάνωση του αγώνα μέσα και έξω από τα καράβια, με 24ωρη προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να αγωνιστούμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας για: 

  • Ανανέωση και εφαρμογή των ΣΣΕ, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
  • Αυξήσεις στους μισθούς με κατώτερο μισθό 751€, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  • Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, ενάντια στην ανεργία, με οργανικές συνθέσεις να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου ν.4387/2016 και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,716ΥποστηρικτέςΚάντε Like
671ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
637ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα