Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τα ναυτεργατικά σωματεία οργανώνονται ενόψει της νέας συνάντησης της Π.Ν.Ο. με τον Σ.Ε.Ε.Ν. για τις διαπραγματεύσεις των Σ.Σ.Ε.

Σύσκεψη πραγματοποίησαν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, για τις εξελίξεις με την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και το σχεδιασμό των παρεμβάσεων με αιχμή τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, την ανεργία, τις συνθήκες εργασίας, την φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Μετά την σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία της ΠΝΟ, απαιτώντας από τον Γ.Γ Χαλά Γ. να συνεδριάσει η Ε.Ε, πριν την νέα συνάντηση για τις διαπραγματεύσεις των ΣΣΕ με τον ΣΕΕΝ (Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας), που θα γίνει την Πέμπτη 5 Ιούλη.

Οι ναυτεργάτες, με τις ταξικές δυνάμεις των σωματείων  ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, που συμμετείχαν στην παρέμβαση, επανέλαβαν την πρόταση τους ότι στην επιθετικότητα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, της κυβέρνησης, επιβάλλεται να απαντήσουμε  σε συνέχιση του αγώνα, με 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, με προοπτική κλιμάκωσης και σχεδιασμό πολύμορφων κινητοποιήσεων στα ποντοπόρα, μεσογειακά και ακτοπλοϊκά φορτηγά πλοία.

Οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού συναλλάσσονται  με τους εφοπλιστές με ευθύνη του Γ.Γ της ΠΝΟ και της πλειοψηφίας, για να βάλουν «ορισμένους» ναυτεργάτες με ισχνούς μισθούς, εντατικοποίηση της εργασίας, υπονομεύοντας τις ΣΣΕ και συνολικά το βιοτικό επίπεδο των ναυτεργατών. Προετοιμάζουν για άλλη μια χρονιά να συμφωνήσουν για ΣΣΕ με μηδενικές αυξήσεις, που στη πράξη η μείωση των μισθών από το 2010 είναι πάνω από 40% και των συντάξεων πάνω από 50%.

Να μην τολμήσουν την Πέμπτη 5 Ιούλη στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΕΝ, να υπονομεύσουν τα οξυμμένα προβλήματα των ναυτεργατών με ΣΣΕ παρωδία και να χαιρετίσουν για θερινές διακοπές.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που τροφοδοτεί τις κρίσεις, την φτώχια, τους πολέμους, την μετανάστευση. Να αγωνιστούμε για την υπογραφή και εφαρμογή των κλαδικών  ΣΣ Εργασίας με αυξήσεις, αποκλειστική δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους τους ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, για οργανικές συνθέσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες, για το δικαίωμα στη δουλειά, την προστασία των ανέργων, ενάντια στον ν.4387/2016, τον επανυπολογισμό των συντάξεων και τις περικοπές της προσωπικής διαφοράς.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικροεπαγγελματίες, τα σωματεία και φορείς του Πειραιά, να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση και να συμμετέχουν σε συλλαλητήριο ενάντια στη φιέστα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τις μέρες του αναπτυξιακού συνέδριου στο Πειραιά, προβάλλοντας τις δικές μας ανάγκες για ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας, ενάντια στη πολιτική του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

           ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα