Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ πρότειναν την αναγκαιότητα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για τις ΣΣΕ

Στη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ για τις ΣΣΕ, οι ταξικές δυνάμεις των σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την επιθετικότητα των εφοπλιστών, που συνεχίζεται στην κατεύθυνση να διαλυθούν οι ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση για το σύνολο των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Οι εφοπλιστές δεν εφαρμόζουν ούτε τα ελάχιστα  που καθορίζονται στις ΣΣΕ, είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την ανανέωση των ΣΣΕ για το 2018 με την πενιχρή αύξηση του 2% σε Ακτοπλοΐα, Μεσογειακά – Τουριστικά, Πορθμεία, η πλειοψηφία των ναυτιλιακών εταιρειών δεν τις εφαρμόζουν.

Η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της Ε.Ε, του ΔΝΤ, θα συνεχιστεί και αυτή την χρονιά, στη «μεταμνημονιακή εποχή» που επικαλείται η κυβέρνηση, θα διατηρηθούν στη κλίνη του Προκρούστη  το σύνολο των δικαιωμάτων των ναυτεργατών, των εργαζομένων, σε μια προεκλογική περίοδο με  ψευτοαντιπαραθέσεις των αστικών πολιτικών δυνάμεων, για το «λιγότερο κακό».

Σε αυτή την κατεύθυνση ήταν η φιέστα της κυβέρνησης για τα 650 ευρώ του κατώτερου μισθού, ενώ οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, διαρκώς ματώνουν από τις περικοπές μισθών, συντάξεων, σε υγεία, παιδεία, την φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα, τους πλειστηριασμούς κά, από την διατήρηση όλων των αντεργατικών – αντιλαϊκών νόμων.

Τεράστιες οι ευθύνες του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΠΝΟ με προεξέχοντες τον Γ.Γ Χαλά Γ., τον πρόεδρο της ΠΕΠΕΝ Τσικαλάκη Ε. και τον πρόεδρο της ΠΕΝΕΝ Νταλακογεώργο Α., οπλίζουν  την επιθετικότητα των εφοπλιστών, συναλλάσσονται για να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση, για όλους τους ναυτεργάτες από όποια χώρα και αν προέρχονται, αποτελούν τον πυρήνα του απεργοσπαστικού μηχανισμού των εφοπλιστών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ πρότειναν την αναγκαιότητα αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων για τις ΣΣΕ, την κοινωνική ασφάλιση, τις οργανικές συνθέσεις, την ανεργία, την φορολογία κά, να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση της Ε.Ε για την οργάνωση, τον σχεδιασμό πολύμορφων και απεργιακών αγώνων στη ποντοπόρο ναυτιλία, που η ΣΣΕ έχει να ανανεωθεί από το 2010.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, με αγωνιστική αισιοδοξία και μαχητικότητα, με την πείρα των ταξικών αναμετρήσεων να δυναμώσει ο αγώνας με το διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων των ταξικών δυνάμεων με βάση τις ανάγκες μας, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ  Ε.Ν.  «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,031ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
642ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα