Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Τα σχέδια και τους στόχους για το λιμάνι του Βόλου ανήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής

Προς την δημιουργία ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο λιμάνι του Βόλου προσανατολίζεται το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και καταβάλλεται προσπάθεια ώστε μέχρι τον Οκτώβριο να έχει δρομολογηθεί το θέμα, ενώ παράλληλα προχωρούν οι συζητήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ και επενδυτές για την παραχώρηση τμημάτων του λιμένος, ήταν οι θέσεις και οι επιλογές που παρουσίασε απόψε κατά την επίσκεψή του στον Βόλο, ο αρμόδιος υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Επιθυμούμε να έρθουν επενδυτές ώστε να έχουμε ένα ανταγωνιστικό λιμάνι και στις πολιτικές μας επιλογές, δεν είναι η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά ένας άλλος τρόπος ανάπτυξης, που έχει να κάνει με το σύστημα των υπο-παραχωρήσεων.

Αυτό μπορεί, εφ’ όσον υπάρξει επενδυτικό ενδιαφέρον, να είναι ένας τρόπος συνεργασίας του ΟΛΒ με όποιον επενδυτή ενδιαφέρεται να επενδύσει σε αυτό το πολύ σημαντικό λιμάνι, που είναι μέσα στα λιμάνια που κατέχουν κομβικό ρόλο στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας” είπε μεταξύ άλλων ο κ.Κουρουμπλής.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη αναβάθμισης του εξοπλισμού και των κτιριακών υποδομών του λιμανιού, ώστε να προσαρμοσθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις και ο σταθμός εμπορευματοκιβωτίων στη θέση Τσιγκέλι Αλμυρού θα πρέπει να συνδεθεί σιδηροδρομικώς έτσι ώστε να υπάρξει διασύνδεση των υποδομών για την ενίσχυση της ανάπτυξης της περιοχής, ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα εκμετάλλευσης της θέσης του λιμένος στον Παγασητικό για την τόνωση του τουρισμού, με έμφαση στην κρουαζιέρα.

Ο κ. Κουρουμπλής αναφερόμενος στον τουρισμό κρουαζιέρας είπε ότι “τα επόμενα δέκα χρόνια, θα έχουμε εκρηκτικό αριθμό ανόδου, επιλογής και αφίξεων τουριστών στην χώρα μας.

Είναι ένας τομέας δυναμικά αναπτυσσόμενος.Ανοίγει και μία νέα γραμμή Πεκίνου – Αθήνας, μετά από έξι χρόνια προσπαθειών.Αυτό θα φέρει πάρα πολύ κόσμο που θέλει να κάνει κρουαζιέρα στο Αιγαίο.Έχουμε ανοίξει την κουβέντα με τους φορείς της κρουαζιέρας και τους έχουμε πει ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε την παραχώρηση κομματιών σε διάφορα λιμάνια και προορισμούς που τους ενδιαφέρουν για να κάνουν επενδύσεις σε υποδομές.Είμαστε ανοιχτοί σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες, έχοντας υπόψιν ότι θα πρέπει να προστατεύεται το περιβάλλον και τις θάλασσές μας”.

amna.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,995ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα