Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ καλούνε τους ναυτεργάτες να συμμετέχουν μαχητικά στην απεργία της 3ης Σεπτεμβρίου

Με νέο πολυσέλιδο παραλήρημα ο Α.Νταλακογεώργος πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επιτίθεται συκοφαντεί για τα οικονομικά, τα σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – βρώμικη δουλειά –  με ανυπόστατους – γελοίους ισχυρισμούς,  στοιχείο της αδυναμίας του να αντιπαρατεθεί με τους ναύτες και τους ναυτεργάτες, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, εκδούλευση  στους εφοπλιστές, σε βάρος γενικότερα του κλάδου.

Η  τυχοδιωκτική – περιθωριακή ομάδα στη διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, που έχει καθίσει στο σβέρκο των ναυτών, συναλλάσσεται με τους εφοπλιστές σε όλες τις κατηγορίες καραβιών. Με επικεφαλής τον Α. Νταλακογεώργο έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της  σε  ΣΣ Εργασίας  με τον Γ.Γ Γ.Χαλά  και τα άλλα τσιράκια του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΠΝΟ, για την  ένταση της εκμετάλλευσης των ναυτεργατών, για  να μην εφαρμόζονται οι ΣΣΕ και η κοινωνική ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους στα καράβια, υπηρετώντας τη στρατηγική του εφοπλιστικού κεφαλαίου, με τραγικές συνέπειες για τους ναύτες  και γενικότερα για το κλάδο των ναυτεργατών.

Ο κλάδος των Ναυτών, οι ναυτεργάτες γνωρίζουν  τις εκβιαστικές μεθοδεύσεις αυτής της παρασιτικής ομάδας  στη ΠΕΝΕΝ σε βάρος των ανέργων ναυτών για την εύρεση εργασίας, τη διεκδίκηση δεδουλευμένων αποδοχών, των δικαιωμάτων τους,  τις απειλές απόλυσης ναυτών και τις δηλώσεις αποκήρυξης της ταξικής πάλης από υποψήφιους ναύτες  σε περιόδους των αρχαιρεσιών (2010, 2014) της  Ένωσης Ναυτών, ασφαλίτικη μέθοδο  «Μανιαδάκη» και σήμερα της  φασιστικής Χρυσής Αυγής.

Αναπαραγάγουν τα χυδαία ιδεολογήματα  περί κομματικού συνδικαλισμού γιατί είναι εχθροί της ταξικής πάλης.

  Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί…, επανειλημμένα  ο Α. Νταλακογεώργος και η ομάδα  στη ΠΕΝΕΝ «έχουν συλληφθεί με τη γίδα στη πλάτη»…  Χαρακτηριστικά ενώ ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις  ΠΝΟ –   ΣΕΕΝ τον Ιούλη  2018 για τη ΣΣΕ Ακτοπλοΐας, η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σε μπακαλόχαρτο αποτύπωνε τη συμφωνία της με  ακτοπλοϊκή ναυτιλιακή εταιρεία με επαίσχυντους όρους σε βάρος των  ναυτών και στηρίζοντας ταυτόχρονα την επιδίωξη των εφοπλιστών για την κατάργηση των κλαδικών ΣΣ Εργασίας. Με απύθμενο θράσος τα τσιράκια των εφοπλιστών στη ΠΕΝΕΝ, στη συνέχεια γνωρίζοντας την αρνητική   στάση της νόθας πλειοψηφίας στη ΠΝΟ πρότειναν  48ωρη απεργία!!!

Οι δημαγωγικές δηλώσεις του, παραμονές της απεργίας στοχεύουν στην προσπάθεια απογοήτευσης και τρομοκράτησης των ναυτεργατών, δεν μπορούν να καλύψουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν στη  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όπως και στις προηγούμενες ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Οι ναυτεργάτες και μνήμη έχουν και κρίση για «τα έργα και τις ημέρες του», οι ταξικές δυνάμεις δίνουμε την μάχη της οργάνωσης και περιφρούρησης του απεργιακού αγώνα την Δευτέρα 3 Σεπτέμβρη από τις 06:00 με την 24ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης.

Καλούμε τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, να συμμετέχουν μαχητικά στην απεργία, να απομονώσουν τους ανθρώπους των εφοπλιστών και της εκάστοτε κυβέρνησης, να ανατρέψουμε τον αρνητικό συσχετισμό στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, με την ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με την ανάπτυξη αγωνιστικών και απεργιακών κινητοποιήσεων στην υπεράσπιση των σύγχρονων αναγκών  μας.

Συμμετέχουμε στην Οργανωτική Σύσκεψη την Τρίτη 28 Αυγούστου στις 10:30 στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ.

 

 ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα