Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τα συχνότερα περιστατικά κατά τη διάρκεια μιας κρουαζιέρας

H ακύρωση ή η διακοπή του ταξιδιού (46,5%) και η ανάγκη για ιατρική βοήθεια (24,8%) είναι τα κύρια εν πλω περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι επιβάτες, μαζί με τα προβλήματα στις αποσκευές, σύμφωνα με στοιχεία από την εταιρεία «InterMundial Seguros».

Αμέσως μετά έρχονται τα προβλήματα με τα μεταφορικά μέσα (6,6%) ή τον επαναπατρισμό / υγειονομική μεταφορά (2,6%), σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία που έδωσε η εταιρεία που ειδικεύεται στην ταξιδιωτική ασφάλιση.

Τα συχνότερα προβλήματα υγείας που εμφανίζονται κατά τις κρουαζιέρες είναι η επιδείνωση ήδη προϋπάρχουσας ασθένειας, εντερικών ή αναπνευστικών ασθενειών, ζάλης και οδοντικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το γεγονός ότι το ταξίδι κρουαζιέρας απαιτεί κρατήσεις από νωρίς εξηγεί γιατί η ακύρωση είναι το κύριο περιστατικό της κρουαζιέρας που επηρεάζει τους ταξιδιώτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πολύ υψηλά τέλη ακύρωσης, επισήμανε η εταιρεία.

Σημειώνεται ότι όλο και περισσότεροι επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αγοράζουν ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση για αυτό το είδος ταξιδιού, το οποίο στην περίπτωση της «InterMundial Seguros» καλύπτει ολόκληρο το ταξίδι, τόσο στο σκάφος όσο και στην ξηρά.

Η εν λόγω ασφάλιση καλύπτει την ιατρική περίθαλψη 24 ώρες την ημέρα, τα τέλη ακύρωσης, τις χαμένες ή κλεμμένες αποσκευές, την καθυστέρηση στην έξοδο από τα μέσα μεταφοράς, τη μεταφορά ενός συγγενή εάν ο ταξιδιώτης χρειάζεται νοσηλεία στο εξωτερικό ή την πρόωρη επιστροφή του επιβάτη λόγω νοσηλείας ή το θάνατο ενός μέλους της οικογένειας, μεταξύ άλλων περιπτώσεων.

Επισημαίνεται τέλος ότι ο αριθμός των επιβατών κρουαζιερόπλοιων αυξήθηκε κατά δέκα εκατομμύρια τα τελευταία δέκα χρόνια και η πρόβλεψη είναι ότι ο αριθμός αυτός θα φτάσει τα 25,3 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του έτους, σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κρουαζιέρας (CLIA) .

tourismtoday.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα