Τρίτη, 28 Νοεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Τελευταία νέα για την εισροή υδάτων στο παροπλισμένο ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α. στον κόλπο Ελευσίνας

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον φύλακα του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α” Ν.Π. 9906, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στην πλωτή δεξαμενή “ΚΡΗΤΗ” Ν.Π. 16 στη θαλάσσια περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας για ύπαρξη μικρής αριστερής κλίσης στο ανωτέρω πλοίο.

Από την Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημερώθηκε ο Οργανισμός Λιμένα Ελευσίνας, η πλοιοκτήτρια εταιρεία και η τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθιση εν λόγω πλοίου, πιθανή ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων.

Εν συνεχεία ενημερώθηκε εκ νέου η Λιμενική αρχή Ελευσίνας για πιθανή εισροή υδάτων στο πλοίο χωρίς ωστόσο να έχει διαπιστωθεί αξιόλογη μεταβολή στην κλίση αυτού.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) στο σημείο κατέπλευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., αντιρρυπαντικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VI” Ν.Π. 10389 το οποίο ρυμούλκησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή τον πλωτό γερανό “ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΙΙ” Ν.Π. 148 προς συνδρομή για την απάντληση των υδάτων κατόπιν εντολής της προαναφερόμενης τράπεζας.

Παράλληλα, κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην περιοχή προκειμένου διενεργήσει αυτοψία.

Προληπτικά έχουν τοποθετηθεί αντιρρυπαντικά φράγματα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, ενώ στο σημείο παραμένουν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση για το περιστατικό διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

40,993ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα