Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου η απόφαση της Επ. Ανταγωνισμού για την εξαγορά της HSW

Τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την συμφωνία της εξαγοράς της Hellenic Seaways από την Attica Group μέσω μεταβίβασης των μετοχών από τις Μινωϊκές Γραμμές.

«Θα περιμένουμε να δούμε την απόφαση. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία πρόβλεψη» είπαν στο newmoney.gr κύκλοι από τις εμπλεκόμενες εταιρείες:

«Υπάρχει μία διαδικασία. Εισήγηση και μετά συνεδρίαση στα 19 Απριλίου της Ολομέλειας. Εάν η Επιτροπή εγκρίνει την εξαγορά βάζοντας όμως όρους που την καθιστούν μη συμφέρουσα για τα συμβαλλόμενα μέρη τότε θα γίνουν ή για να ακριβολογούμε ενδέχεται να γίνουν ενστάσεις. Και μιλάμε για μέτρα όπως για παράδειγμα πάγωμα τιμών ή να αποδρομοληγηθούν πλοία από συγκεκριμένες γραμμές κα.» και προσέθεσαν:

«Αν υπάρχουν ασύμφοροι όροι και τους δεχθείς τότε θα πρέπει να τους τηρήσεις αλλιώς προβλέπονται πρόστιμα. Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Μπορεί η απόφαση να λέει ναι, ή ναι με προϋποθέσεις ή όχι. Όλα είναι ανοικτά. Συνήθως η απόφαση βγαίνει 30-40 ημέρες μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της υπό κρίση συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού, ιδίως με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης, στις σχετικές αγορές παροχής υπηρεσιών θαλάσσιας μεταφοράς επιβατών, ΙΧ οχημάτων και φορτηγών, τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ζεύγη λιμένων (οριοθέτηση σχετικής αγοράς με τη μέθοδο «Προσέλευση & Προορισμός»).

Του Μηνά Τσαμόπουλου
newmoney.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα