Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Θ. ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Η θέση μας ως αρωγός της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει σταθερή

Μέσω του προγράμματος σίτισης της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, περίπου 10.000 άτομα, έλαβαν και συνεχίζουν να λαμβάνουν υποστήριξη, σε μηνιαία βάση, σε 36 σημεία εντός και εκτός Αττικής. Αυτό αναφέρεται στον απολογισμό της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για το 2018 που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσής της.

Ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα των ενεργειών του 2018, κατείχε και η στήριξη των πυροπαθών Αττικής, με την άμεση ανταπόκριση 89 δωρητών από την ναυτιλιακή κοινότητα, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση συνολικής δωρεάς ύψους 7.000.000 ευρώ.

Η δωρεά θα διατεθεί για την άμεση υλοποίηση συγκεκριμένου σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το σχέδιο έχει ήδη ενεργοποιηθεί με βασικά σημεία την επισκευή τριών εναέριων μέσων έρευνας και διάσωσης SUPER PUMA, την ψυχολογική και διατροφική υποστήριξη πληγέντων που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες όπως άτομα τρίτης ηλικίας, την παροχή υποτροφιών και στη στήριξη προς φοιτητές και μαθητές Β΄ και Γ’ Λυκείου στις πληγείσες περιοχές, την προσφορά απαραίτητου εξοπλισμού και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση και στήριξη των πυρόπληκτων, όπως επίσης το σχεδιασμό και υλοποίηση ειδικά μελετημένης δενδροφύτευσης σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους.

Ειδικότερα, όπως ειπώθηκε, σε χρονικό διάστημα ενός έτους, «υλοποιήθηκε ένας σημαντικός κύκλος ενεργειών κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Με 88 μέλη και 72 δωρητές από τη ναυτιλιακή και εφοπλιστική κοινότητα, η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κατάφερε να υλοποιήσει ένα πολυσχιδές πρόγραμμα ενεργειών στήριξης της ελληνικής κοινωνίας με επίκεντρο τους τομείς Επισιτιστικής Βοήθειας, Υγείας, Παιδείας, Κοινωνικής Πρόνοιας καθώς και Δημοσίου Ενδιαφέροντος και Αντιμετώπισης Κρίσεων.»

Επιπλέον το πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», με τη συγχρηματοδότηση του Ιδρύματος Λάτση, εστίασε στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών και εξοπλισμού φορέων από τον χώρο της δημόσιας Υγείας.

Ακόμη στον τομέα της Παιδείας, αναπτύχθηκαν προγράμματα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές σε 8 αριστούχους φοιτητές, καθώς και αναβάθμισης του εξοπλισμού δημόσιων σχολείων, στηρίζοντας μαθητές σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, όπως επισημάνθηκε, υπό ανασχεδιασμό βρίσκεται και η συνέχιση των έργων για την Ναυτική Εκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού. Επιπροσθέτως το 2018 η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ανέλαβε την επισκευή πλωτών επιχειρησιακών μέσων του Λιμεναρχείου Χίου.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ- ΕΝΩΣΙΣ, απευθυνόμενος στα μέλη της Γενικής Συνελεύσεως, τόνισε μεταξύ άλλων πως: «Ακόμα ένα έτος προσφοράς ολοκληρώθηκε για τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. Το 2018, το πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς μας, αναπτύχθηκε επιπλέον, με στόχο την ουσιαστική ανταπόκριση στις ανάγκες όσων χρειάζονται βοήθεια. Η ανάπτυξη του κοινωνικού προγράμματος προσφοράς μας, αποτελεί ένα συλλογικό εγχείρημα των μελών, αλλά και των δωρητών μας, που με την στήριξή τους ενδυναμώνουν και βοηθούν να συνεχιστεί η σημαντική αποστολή μας. Η θέση μας ως αρωγός της ελληνικής κοινωνίας, παραμένει σταθερή και το αίσθημα ευθύνης, αναμφίβολα, δυναμώνει χρόνο με το χρόνο. Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ θα συνεχίσει το έργο προσφοράς προς την ελληνική κοινωνία αλλά και να βρίσκεται δίπλα σε όλους όσους έχουν ανάγκη» ενώ στον πρόλογο του απολογισμού ανέφερε πως «παρουσιάζεται το συλλογικό μας έργο καθώς και όσοι συμμετέχουν ως δωρητές σε αυτή την σημαντική προσπάθεια, που αποσκοπεί σε ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές και τον τόπο μας.»

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,546ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα