Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Θ.ΒΕΝΙΑΜΗΣ: Οι Έλληνες ναυτικοί πρέπει να είναι εταίροι στην επιτυχία της ελληνικής ναυτιλίας

H ναυτιλία των Ελλήνων υπήρχε και μεγαλούργησε πριν από αυτόν και θα υπάρχει και θα μεγαλουργήσει και μετά από τη δική του ηγεσία. Το ερώτημα είναι αν οι Έλληνες ναυτικοί μας θα μπορέσουν να παραμείνουν σημαντικοί εταίροι και συνεργάτες σε αυτή την εθνική επιτυχία.

Με αυτό το κομβικό ερώτημα απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σε σημερινή ανοικτή επιστολή-μονόλογο του γενικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), Γιάννη Χαλά, με την οποία καταφέρθηκε κατά εννέα προέδρων σωματείων μελών της ΠΝΟ, αλλά και του κ. Βενιάμη.

Πιο αναλυτικά, ολόκληρη η δήλωση του κ. Βενιάμη έχει ως εξής:

«Διαβάζοντας τη σημερινή ανοικτή επιστολή-μονόλογο του Γενικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δεν μπορώ να μην εκφράσω τα κάτωθι:

Όσοι υπηρετούν θεσμικούς ρόλους πρέπει να περιμένουν να κριθούν μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους, γιατί τότε θα αποτιμηθεί η συνολική τους προσφορά. Όμως, ο Γενικός Γραμματέας προτιμά να «διαφημίζει» ο ίδιος το έργο του, στάση που τορπιλίζει την υστεροφημία που θα έπρεπε κανονικά να επιθυμεί.

Διαπιστώνω επίσης με απογοήτευση ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν βλέπει το δάσος αλλά μόνο το δέντρο και αυτό της δικής του επιλογής. Σε κάθε περίπτωση, αδυνατώ να εντοπίσω το όραμα που υπηρετεί την τελευταία δεκαετία, εκτός κι αν αυτό είναι η φθίνουσα πορεία του ελληνικού νηολογίου και της ναυτοσύνης των Ελλήνων, και το ευρύτερο τέλμα του ναυτικού επαγγέλματος στην πατρίδα μας. Οι προσωπικές ατζέντες και φιλοδοξίες πρέπει να μην υπερτερούν του γενικού συμφέροντος του κλάδου και των μελών του οργάνου που εκπροσωπείται, αρχή που ολοφάνερα δεν πρεσβεύει ο ίδιος.

Η ιστορία λοιπόν θα τον κρίνει και ας μην προκαταλαμβάνει αυτή με εγωκεντρικές δηλώσεις. Η ναυτιλία των Ελλήνων υπήρχε και μεγαλούργησε πριν από αυτόν και θα υπάρχει και θα μεγαλουργήσει και μετά από τη δική του ηγεσία. Το ερώτημα είναι αν οι Έλληνες ναυτικοί μας θα μπορέσουν να παραμείνουν σημαντικοί εταίροι και συνεργάτες σε αυτή την εθνική επιτυχία».

Νωρίτερα στη μακροσκελή ανοικτή επιστολή του, ο κ. Χαλάς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι πρόεδροι εννέα σωματείων της ΠΝΟ «προσέφυγαν στο δικαστήριο και ζήτησαν την αντικατάστασή μου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΠΝΟ και τον διορισμό στη θέση του Γενικού Γραμματέα του επικεφαλής τους, προέδρου της Ένωσης Πλοιάρχων. Η αίτησή τους απερρίφθη από το δικαστήριο. Οι κατά τα άλλα λαλίστατοι με ανακοινώσεις τους επίδοξοι αναμορφωτές σιωπούν για την απόφαση».

Στην επιστολή προσθέτει ότι ο «λόγος τους για την Ομοσπονδία μας και τα σωματεία μας, όπως συνοψίζεται στο επίσημο δημοσιογραφικό όργανο της Ένωσης Πλοιάρχων, θυμίζει αντίλαλο των εισηγήσεων του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Ναυτικό συνέδριο της Ναυτεμπορικής».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα