Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Θεανώ Σιλελόγλου. Η HELLENIC SEAWAYS παρουσιάζει την πρώτη γυναίκα Α’ Μηχανικό στην Ελλάδα!

Η εταιρεία, διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στον τομέα της ακτοπλοΐας στην Ελλάδα, δείχνει εμπράκτως, ότι προσφέρει ίσες ευκαιρίες στο σύνολο των εργαζομένων της, στοιχείο που αποτελεί μέρος της εταιρικής της κουλτούρας.

Η Hellenic Seaways πρωτοπορεί όχι μόνο στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τον υπερσύγχρονο στόλο, αλλά και στην εξέλιξη των στελεχών της σπάζοντας απαρχαιωμένα στερεότυπα και ανατρέποντας τα δεδομένα στον ανδροκρατούμενο κόσμο της ακτοπλοΐας χαράσσοντας το δρόμο για τον κλάδο.

Η Θεανώ Σιλελόγλου ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της Hellenic Seaways από το 2010, όπου ξεκίνησε την σταδιοδρομία της ως Γ μηχανικός στο πλοίο «Νήσος Μύκονος». Σταδιακά οι ικανότητές καθώς και η γενικότερη συνεισφορά της στην εταιρεία φάνηκε να αναγνωρίζονται μέσω της πρώτης της προαγωγής σε Β μηχανικό το 2013. Η εταιρεία εμπιστεύτηκε την Θεανώ Σιλελόγλου προσφέροντάς της μία νευραλγική θέση στον τομέα της αναβαθμίζοντάς την τον περασμένο Μάρτιο σε Α μηχανικό.

Το γεγονός αυτό αποτελεί δίχως καμία αμφιβολία μία θετική εξέλιξη για το ζήτημα των ίσων ευκαιριών στον επιχειρηματικό χώρο. Είναι καθόλα γνωστό, πως ο τομέας της ναυτιλίας αποτελεί ιστορικά έναν άκρως ανδροκρατούμενο κλάδο. Η «παράδοση» αυτή, η οποία έχει επιβιώσει ανά τα χρόνια μοιάζει σταδιακά να αναδιαμορφώνεται. Πρακτικές, όπως αυτή της Hellenic Seaways και πρωτοβουλίες, όπως το πρόγραμμα του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας για την Ενσωμάτωση των Γυναικών στην Ναυτιλία, συμβάλλουν καταλυτικά στην επαναπροσέγγιση του ζητήματος αυτού και στην δημιουργία ενός περιβάλλοντος, που η επαγγελματική εξέλιξη στα ναυτιλιακά επαγγέλματα δεν θα εξαρτάται από το φύλο, δίνοντας το παράδειγμα στον κλάδο της ακτοπλοΐας.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα