Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Θέλουν το λιμάνι της Κέρκυρας για home port

Στα μέσα Οκτωβρίου αναμένονται εδώ στην έδρα του ΟΛΚΕ, οι εκπρόσωποι των εταιρειών κρουαζιέρας, TUI και Costa, να συζητήσουν με την διοίκηση του Οργανισμού την πρόθεσή τους να μετατραπεί σε home port το κεντρικό λιμάνι της Κέρκυρας. Την επιθυμία τους αυτή εκδήλωσαν στις συναντήσεις τους με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο, Σπ. Στεφανίδη και τα άλλα στελέχη του ΟΛΚΕ, στο περιθώριο της διεθνούς έκθεσης για την κρουαζιέρα, Sea trade, που πραγματοποιήθηκε στο Αμβούργο στις αρχές του μήνα.

Η προοπτική αυτή σημαίνει ότι το αεροδρόμιο και επιχειρήσεις του νησιού έχουν να επωφεληθούν απ’ αυτήν την εξέλιξη διότι πέραν όλων των άλλων, δεν είναι λίγοι και εκείνοι, που αποφασίζουν να παρατείνουν τις διακοπές τους μετά την κρουαζιέρα ενώ όπως επισήμανε ναυτιλιακή πηγή, μπορεί να ωφελήσει και τις επιχειρήσεις που προμηθεύουν τα σκάφη. Το αγκάθι στην προοπτική αυτή είναι το μέγεθος του λιμενικού σταθμού, όπου και φέτος τις μέρες αιχμής παρατηρήθηκε το αδιαχώρητο. Έτσι ο ΟΛΚΕ ερευνά τη δυναντότητα της αγοράς τέντας μερικών στρεμμάτων ως συνέχεια του υφιστάμενου σταθμού προς Βορρά, εξοπλισμένη με όλα τα «ντε σου» ώστε να εξυπηρετούνται οι επιβάτες που θα «παίρνουν» το καράβι από την Κέρκυρα για την κρουαζιέρα τους.

Στην ικανοποίηση αυτής της αναγκαιότητας έχει ήδη συμφωνήσει ο μεγαλομέτοχος του ΟΛΚΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, κι αναζητείται η λύση, που δεν αποκλείεται να βρεθεί από τις ανάλογες κατασκευές, τις προερχόμενες από την κινέζικη Ολυμπιάδα, που διατίθενται στο εμπόριο έναντι μικρού τιμήματος σε σχέση με την εξ υπαρχής προμήθεια και κατασκευή. Όταν έγινε το λεγόμενο νέο λιμάνι, ακόμα κι όταν σχεδιάστηκε η επέκταση του προσήνεμου προβλήτα, κανείς απ’ ότι φαίνεται, δεν είχε προβλέψει τις πιένες που θα γνώριζε στην κρουαζιέρα.

Και πως να το κάνει άλλωστε εφόσον η Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια φαίνεται να εισπράττει, μεταξύ των άλλων, και ό, τι προέρχεται από την προβληματική αγορά της Τουρκίας, της Ανατολικής Μεσογείου γενικότερα. Τώρα χρειάζεται η ανάπτυξή του να γίνεται με μέτρο την αύξηση του ενδιαφέροντος για την Κέρκυρα, που χρόνο με τον χρόνο επιβεβαιώνεται. Οι άνθρωποι του λιμανιού δηλώνουν αισιόδοξοι για το 2018 και τις επόμενες χρονιές!

enimerosi.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,035ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα