Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τηλεοπτικό Οδοιπορικό του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Στους ντόκους και τις δεξαμενές του Νεωρίου Σύρου

Οι φουρτούνες και τρικυμίες που γνώρισε στο παρελθόν το Νεώριο Σύρου- ιδιαίτερα τα τελευταία 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης -φαίνεται να έχουν αντικατασταθεί τώρα με μια σταθερή γαλήνια «μπουνάτσα» καθώς το «success story» της αναγέννησης του μετά την θυελλώδη παρακμή, δείχνει ότι το Νεώριο γίνεται μοντέλο για ολόκληρη την ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας .

Στα λαμπερά επίσημα εγκαίνια της 4ης Δεκεμβρίου έγινε σαφές ότι οι ελληνο-αμερικανικές επενδύσεις στην ναυτιλία θα συνεχιστούν με μεγαλύτερους ρυθμούς, αρχής γενομένης από την εξαγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας από την ONEX ενώ ο ίδιος ο αμερικανός πρέσβης κ. Τζ. Πάϊατ ήταν αποκαλυπτικός στην Σύρο:

« Ενθαρρύνω τους Αμερικανούς επενδυτές να δώσουν προτεραιότητα στην Αλεξανδρούπολη, στην Καβάλα και Βόλο και ελπίζω ότι η ΟΝΕΧ θα επαναλάβει την επιτυχία της Σύρου σε μεγαλύτερη κλίμακα στην Ελευσίνα.» Το ΑΠΕ-ΜΠΕ παρακολούθησε από τον περασμένο Μάρτιο και κατέγραψε με εικόνα και ήχο την μετάβαση του ναυπηγείου -σταθμό της σύγχρονης βιομηχανικής ιστορίας της χώρας-από τον βυθό της κρίσης στην επιφάνεια , την επιβίωση και την επιτυχία .και παρουσιάζει σήμερα ένα τηλεοπτικό οδοιπορικό ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες όλων των ενδιαφερόμενων πλευρών σε διάφορες φάσεις.

Την έρευνα και την σκηνοθεσία υπογράφει ο δημοσιογράφος του Πρακτορείου Γιώργος Κουβαράς ο οποίος κατέγραψε πλάνα από την ζωή στους ντόκους και τις δεξαμενές του Νεωρίου, τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μετά τη βύθιση της θρυλικής δεξαμενής Βιολαντώ Γουλανδρή , την εργασιακή αντίδραση, τις απόψεις του Σωματείου και την στρατηγική της νέας διοίκησης.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,710ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα