Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Την στήριξη των εταιρειών των πλοίων ναυτιλίας μικρών αποστάσεων ζητά η ΕΕΝΜΑ

Με έγγραφο προς τους υπουργούς Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Οικονομικών, η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) ενημέρωσε ότι ο κορωνοϊός έπληξε σημαντικά και τα πλοία της ναυτιλίας μικρών αποστάσεων, που δραστηριοποιούνται στις εσωτερικές μεταφορές βασικών προϊόντων και καυσίμων στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά.

Σύμφωνα με την Ένωση, «η σημαντική μείωση του μεταφορικού έργου έχει ως αποτέλεσμα ικανός αριθμός πλοίων να παραμένουν σε διάφορα λιμάνια της χώρας χωρίς ναύλο και να υπόκεινται τόσο τις επιβαρύνσεις από τα υψηλά λιμενικά τέλη όσο και από το υψηλό μισθολογικό κόστος, αφού δεν γίνονται απολύσεις για λόγους ασφάλειας των πλοίων και της ναυσιπλοΐας.

Στο πλαίσιο αυτών των δεδομένων και για να μη γίνει διακοπή της μεταφορικής αλυσίδας, η ΕΕΝΜΑ ζητά την υπαγωγή των ναυτιλιακών εταιρειών των πλοίων αυτών, στα μέτρα στήριξης του ΥΝΑΝΠ.

Η μη συμπερίληψη των εταιρειών θα έχει σημαντικές επιπτώσεις για αυτές, αφού δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις προαναφερθείσες σημαντικές οικονομικές επιβαρύνσεις και κατά συνέπεια θα διαταραχθεί η αλυσίδα των εσωτερικών μεταφορών στη χώρα».

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,520ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα