Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2019 τα υδροπλάνα στο λιμάνι της Πάτρας

Μπορεί το φετινό καλοκαίρι να φύγει χωρίς την έλευση των υδροπλάνων στο λιμάνι της Πάτρας, όμως όλα δείχνουν ότι το ερχόμενο καλοκαίρι του 2019, αυτά θα έρθουν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, δίνοντας ένα ακόμα πλεονέκτημα στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Το όλο θέμα της έλευσης των υδροπλάνων στο λιμάνι της Πάτρας δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται και η καθυστέρηση του ζητήματος οφείλεται σε μία σειρά τυπικών αλλά και ουσιαστικών διαδικασιών που θα πρέπει να ξεπεραστούν.

Πάντως, η διαδικασία αυτή τη φορά βρίσκεται στην τελική ευθεία και έχει ολοκληρωθεί. Μέχρι τα τέλη του Ιουλίου αναμένεται να εκδοθεί η διακήρυξη του έργου που είναι πλέον έτοιμη.

Στη συνέχεια θα γίνει ένα διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού για να την εγκρίνει και από εκεί και μετά η διακήρυξη θα παραπεμφθεί στην Γενική Συνέλευση που θα πρέπει να την επικυρώσει για να προχωρήσει στην δημοσίευση της.

Εφόσον οι διαδικασίες αυτές προχωρήσουν χωρίς απρόοπτα, ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου και για την ανεύρεση των ενδιαφερόμενων επενδυτών αναμένεται να βγει στον αέρα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το ζήτημα από εκεί και πέρα για την έλευση των υδροπλάνων είναι αν θα υπάρξουν ενδιαφερόμενοι για να αναλάβουν το έργο. “Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξουν”, τονίζει ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Κοντοές σε τοπικά μέσα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα