Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Το λιμάνι του Κατακόλου γίνεται πιο φιλόξενο για τα κρουαζιερόπλοια

Σημαντικές επενδύσεις λιμενικών έργων σε περιοχές που έχουν εντοπιστεί προβλήματα ασφάλειας και αποκατάστασης ζημιών, ύψους 4.800.000€ επιχορήγησε για το 2017 το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (Γ.Γ.Λ.Λ.Π.Ν.Ε.).

Ανάμεσα στις επενδύσεις που αποφασίστηκαν για το 2017 είναι και αυτή για την τοποθέτηση νέων προσκρουστήρων στη νότια πλευρά του κεντρικού προβλήτα του λιμανιού του Κατακόλου, μετά από πρόταση-μελέτη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου (ΔΛΤΠ). Το ΔΛΤΠ κινήθηκε άμεσα, εκπόνησε τη συγκεκριμένη μελέτη, έχοντας ως κύριο μέλημα του την ασφάλεια –σε όλα τα επίπεδα- του λιμανιού.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των αναγκών σε λιμενικά έργα για όλα τα λιμάνια της Χώρας και προσβλέποντας στη μέγιστη δυνατή κάλυψη αναγκών, προέβη σε λεπτομερή αξιολόγηση, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τα εν λόγω έργα. Λιμενικά έργα που στοχεύουν στην ασφαλή διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων, ιεραρχήθηκαν ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας, ανάμεσα τους κι αυτό που αφορά στο λιμάνι του Κατακόλου.

Όταν το συγκεκριμένοι έργο ολοκληρωθεί θα άρει ένα μεγάλο εμπόδιο που υπήρχε στην απρόσκοπτη λειτουργία του. Αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι θα μπορεί να φιλοξενεί ταυτόχρονα, τρία κρουαζιερόπλοια και όχι δυο όπως συμβαίνει τώρα…

Η δυνατότητα αυτή θα είναι εφικτή με τη δημιουργία νέου προσκρουστήρα στην κεντρική προβλήτα του λιμανιού (σ.σ. από την μέσα μεριά), γεγονός που θα αποτρέψει στο μέλλον να αντικρίζουμε στα ανοιχτά του λιμανιού αγκυροβολημένα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους να μεταφέρονται με λάντζες στο λιμάνι…

Ας μην ξεχνάμε ότι σε περιπτώσεις που κάποιες ημέρες στο λιμάνι του Κατακόλου προσέγγιζαν παραπάνω από δυο κρουαζιερόπλοια το (ή τα) πλεονάζον(τα) δεν μπορούσαν να εισέλθουν στο λιμάνι αφού οι (δυο) υπάρχουσες θέσεις ήταν κατειλημμένες…  ότι κι αν αυτό σήμαινε για το επίπεδο εξυπηρέτησης του λιμανιού και την τόνωση της εμπορικότητας του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα ικανοποιήσει ένα αίτημα στο οποίο οι ναυτιλιακές εταιρείες, τα πλοία των οποίων προσεγγίζουν στο Κατάκολο, έδιναν πολύ μεγάλη σημασία, αφού πλέον θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας ασφαλούς πρόσδεσης τριών πλοίων ταυτόχρονα.

patrisnews.com

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,038ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα