Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Το OLYMPUS στη Θηρασιά

Η Sea Speed Ferries βγάζει μετά 30 ολόκληρα  χρόνια το νησί της Θηρασιάς από την ακτοπλοϊκή του απομόνωση. Σύνδεση με Πειραιά.
Το παρασκήνιο της επιτυχίας

 

Του Βασίλη Κασιμάτη

Με μεγάλη ανακούφιση υποδέχτηκαν το χαρμόσυνο νέο οι Θηρασιώτες. Το νησί τους επανασυνδέεται με το Πειραιά έπειτα από 31 χρόνια!
Πιο συγκεκριμένα προχτές εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Ναυτιλίας το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο του πλοίου «OLYMPUS» από το Πειραιά με ενδιάμεσες στάσεις τη Σίφνο, Μήλο Και Σαντορίνη. Στο ίδιο δρομολόγιο εγκρίθηκε και η στάση του πλοίου μια φορά την εβδομάδα στο νησί της Θηρασιάς.

Στο παρασκήνιο των εργασιών για αυτή την μεγάλη επιτυχία βρίσκουμε τις ενέργειες τόσο του δήμου Θήρας και του Δημάρχου Αντώνη Σιγάλα, όσο και κυρίως του προέδρου της Κοινότητας Θηρασιάς Πέτρου (Καλόγερου) Καραμολέγκου.
Οι πιέσεις αυτές ασκήθηκαν στον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έδωσε εντολή στον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε οι Θηρασιώτες να καλύψουν ένα πάγιο και διαρκές αίτημά τους 30 ετών.

ο εφοπλιστής Θέμης Καραμπέκος

Ο Υπουργός ήρθε σε απευθείας συνεννόηση με τον πλοιοκτήτη του «OLYMPUS” Θέμη Καραμπέκο και έπειτα από ενδελεχή έρευνα ο εφοπλιστής (και προς τιμήν του)  αποφάσισε να προσφέρει στους νησιώτες/κατοίκους της Θηρασιάς το ιερό αγαθό της ακτοπλοϊκής σύνδεσής τους με τον Πειραιά.

Αυτό που συνέβαινε μέχρι σήμερα, ήταν ότι οι Θηρασιώτες έπρεπε να πάρουν την «λάντζα» της γραμμής για Σαντορίνη και από εκεί με πολύωρες αναμονές στο κρύο ή τη ζέστη (ακόμα και διανυκτερεύσεις στην Σαντορίνη), καθυστερήσεις και ταλαιπωρίες, προκειμένου να μεταβούν στο Πειραιά.
Σήμερα όλα αυτά τελειώνουν με τη καταλυτική συνεισφορά της Sea Speed Ferries και του κ. Καραμπέκου, αλλά και την ακούραστη και απρόσκοπτη προσπάθεια του κοινοτάρχη Πέτρου (Καλόγερου) Καραμολέγκου, αλλά και του Δήμου Θήρας.

Η επιστολή του Πέτρου Καραμολέγκου (Καλόγερου) προς το πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ
Θήρα, Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021
Πειραιάς – Θηρασιά με απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση.
– Υλοποιήθηκε ακόμα μια δέσμευση του πρωθυπουργού προς το Δήμο Θήρας.

Μια ακόμα δέσμευση του πρωθυπουργού από την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη, σε συνεργασία με το Δήμο Θήρας υλοποιήθηκε με την ανακοίνωση της απευθείας σύνδεσης της Θηρασίας μας, με το λιμάνι του Πειραιά την οποία θα καλύψει το πλοίο OLYMPUS.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών στο πλαίσιο της βελτίωσης των ακτοπλοϊκών συνδέσεων, ιδίως των μικρών νησιών, τόσο μεταξύ τους, όσο και με την ηπειρωτική Ελλάδα αποφάσισε για πρώτη φορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς απευθείας με τον Πειραιά.
Με χθεσινή επικοινωνία του Δημάρχου Θήρας με την Γενική γραμματέα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ενημερώθηκε για την απόφαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών σχετικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θηρασιάς με τον Πειραιά.
Εξίσου σημαντική είναι και η πρόβλεψη για τη διανυκτέρευση πλοίων σε μικρά νησιά, όπως η Ανάφη. Η διάθεση 12 εκατομμυρίων ευρώ επιπλέον για την εξασφάλιση επαρκούς λειτουργίας του ακτοπλοϊκού δικτύου τον Απρίλιο, ανεβάζει στα 79 εκατομμύρια ευρώ συνολικά την ενίσχυση της ακτοπλοΐας για τον covid-19 ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στήριξη ναυτικών και εργαζομένων στον κλάδο.
Παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, το Υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει την προσπάθειά για υποστήριξη των νησιών μας και τη βελτίωση της καθημερινότητας νησιωτών μας.
Για την πολύ σημαντική εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας, ευχαριστεί τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνοντας την συνέπεια του πρωθυπουργού στις δεσμεύσεις του κατά την περσινή επίσκεψη του στη Σαντορίνη.
Ο Δήμαρχος Θήρας
Αντώνης Σιγάλας

 

 

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,789ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
665ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα