Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Το Υποδομών καθυστερεί τα έργα στο λιμάνι της Καλαμάτας

Η μη υλοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για τη διενέργεια των διαγωνισμών, καθυστερεί τη δημοπράτηση και την υλοποίηση τριών παρεμβάσεων στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Πρόκειται για την κατασκευή υποσταθμού παροχής ρεύματος για την τροφοδοσία σκαφών, την ασφαλτόστρωση κεντρικής προβλήτας και την προστασία προσήνεμου μόλου (χιλιόμετρου) από τη διάβρωση.

Οπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέας Καραγιάννης, επειδή καθυστερούν οι διαδικασίες για τους ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς, με τους οποίους θα προωθείται πλέον η υλοποίηση των έργων, το Ταμείο περιμένει νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υποδομών, με την οποία θα δοθεί παράταση, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί με το μέχρι πρότινος υφιστάμενο πλαίσιο.

«Είναι έτοιμα τα πάντα, οι σχετικές εγκρίσεις και για τα 3 έργα», μας είπε ο κ. Καραγιάννης και παρατήρησε: «Ολοι οι διαγωνισμοί θα γίνονται ηλεκτρονικά. Ομως, δεν έχουν βγει ακόμα οι πρότυπες διακηρύξεις. Και κανείς δε γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμες από τη γ.γ. Εμπορίου. Γι’ αυτό και περιμένουμε να δοθεί με νομοθετική ρύθμιση από το υπουργείο Υποδομών παράταση -είμαστε σε επικοινωνία με το υπουργείο-, για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί με τις παλιές διαδικασίες».

eleftheriaonline.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα