Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τους 100.000 επιβάτες θα ξεπεράσει εφέτος η CELESTYAL CRUISES

Τη διακίνηση 100.000 επιβατών πρόκειται να ξεπεράσει εφέτος η Celestyal Cruises, της οποίας το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του λιμένα Λαυρίου παραμένει υπαρκτό.

Η εταιρεία κρουαζιέρας, που χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι εκκίνησης, θα υπερβεί τους 100.000 επιβάτες με 2 κρουαζιερόπλοια, έναντι 3 την περσινή περίοδο.

Η άνοδος έχει να κάνει με την ισχυροποίηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Είναι ενδεικτικό ότι, ήδη, οι κρουαζιέρες Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου παρουσιάζουν μεγάλες πληρότητες.

Ειδικότερα, η Celestyal πρόκειται να παρουσιάσει εφέτος άνοδο επιβατών κατά 45% από τις αγορές της Αμερικής και της Ασίας, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα είχε ανακοινώσει ότι θέλει να «απαγκιστρωθεί» από την αμερικανική αγορά.

Σε απόλυτα μεγέθη, την εφετινή περίοδο θα διακινήσει 35.000 επιβάτες από την Βόρεια Αμερική και τον Καναδά, 12.000 από τη Νότια Αμερική, 7.000 από την Ασία και 10.000 από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Ωστόσο, παρόλο που η Ελλάδα παραμένει ελκυστικός προορισμός για την κρουαζιέρα, εντούτοις δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις για την ανάπτυξη του home porting (έναρξη και τερματισμός της κρουαζιέρας στο ίδιο λιμάνι).

«Για να μπορέσει η Ελλάδα να υποδεχθεί τα νέα κρουαζιερόπλοια και να απαγκιστρωθεί από την συσχέτιση με την Τουρκία, θα πρέπει να δημιουργηθούν επαρκείς λιμενικές υποδομές, τουλάχιστον σε 6 λιμάνια της χώρας», αναφέρουν στελέχη της εταιρείας.

Πλην του Πειραιά, τα λιμάνια αυτά είναι του Ηρακλείου, της Ρόδου, της Μυκόνου, της Σαντορίνης, της Κέρκυρας και του Κατάκολου.

Στο πλαίσιο αυτό, τα ίδια στελέχη επισημαίνουν ότι η ανάπτυξη της κρουαζιέρας θα μπορούσε να υλοποιηθεί με την μορφή των παραχωρήσεων των προβλητών κρουαζιέρας στις εταιρείες του κλάδου.

Στο σημείο αυτό, υπενθυμίζουν την πρόταση της εταιρείας για την εκμετάλλευση του Λαυρίου, αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις του ΤΑΙΠΕΔ.

Το διευρυμένο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2019
Σε επιχειρησιακό επίπεδο, η Celestyal Cruises ενισχύει τη παρουσία της στο Πειραιά, επιμηκύνοντας την τουριστική περίοδο.

Στόχος της εταιρείας είναι η πραγματοποίηση κρουαζιέρας όλο το χρόνο στο Αιγαίο, ενδυναμώνοντας το homeporting.

Το 2019, η Celestyal Cruises πρόκειται να επιμηκύνει την τουριστική περίοδο μέχρι το Δεκέμβριο και, έχοντας ως αφετηρία τον Πειραιά, εντάσσει εκ νέου την Κωνσταντινούπολη, με τη νέα 7ήμερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο», πραγματοποιώντας 6 δρομολόγια από τις 21 Οκτωβρίου μέχρι τις 25 Νοεμβρίου 2019.

Αυτή η κρουαζιέρα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ως προορισμό και το Βόλο.

Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου που επιχειρεί η Celestyal Cruises το 2019 και το 2020 είναι ένα πρώτο βήμα προς την επίτευξη του στόχου για την πραγματοποίηση κρουαζιέρων στο Αιγαίο όλο το χρόνο και εντάσσεται στη στρατηγική που έχει χαράξει ενδυνάμωσης του ελληνικού homeporting.

Ακόμη, η  Celestyal Cruises έχει γνωστοποιήσει την έναρξη της 7ήμερης κρουαζιέρας «3 Ήπειροι», το 2019, με 5 κρουαζιέρες το Δεκέμβριο του 2019, πάντα με λιμάνι αφετηρίας τον Πειραιά.

Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρήσει στις 2 Δεκεμβρίου, ενώ το πέμπτο και τελευταίο στις 30 Δεκεμβρίου.

Η κρουαζιέρα «3 Ήπειροι» θα προσεγγίζει ιστορικούς προορισμούς, όπως την Αλεξάνδρεια, το λιμάνι Πορτ Σάιντ στην Αίγυπτο, το λιμάνι Άσντοντ στο Ισραήλ, το Κουσάντασι (Έφεσος), τη Λεμεσό της Κύπρου και τη Ρόδο.

Το πρόγραμμα του 2020
Το 2020, η Celestyal Cruises θα συνεχίσει τις καθιερωμένες 3ήμερες και 4ήμερες κρουαζιέρες και θα ενδυναμώσει περαιτέρω τις 7ήμερες κρουαζιέρες.

Η 7ήμερη κρουαζιέρα «Εκλεκτό Αιγαίο» θα «ταξιδεύει» από τις 6 Απριλίου μέχρι τις 11 Μαΐου 2020, ενώ μια δεύτερη σειρά δρομολογίων θα ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου του 2020.

Αντίστοιχα, οι 7ήμερες κρουαζιέρες «Ειδυλλιακό Αιγαίο» της Celestyal Cruises θα ξεκινήσουν από τις 18 Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η κρουαζιέρα «3 Ήπειροι» από τις 2 έως τις 30 Μαρτίου και από τις 2 Νοεμβρίου έως τις 28 Δεκεμβρίου.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,413ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα