Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τρέχουν οι διαδικασίες πώλησης του 40,44% της HELLENIC SEAWAYS

Τη Δευτέρα προβλέπεται η κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορές για το ποσοστό της Πειραιώς. Θα ακολουθήσει η κατάρτιση μιας short list. Το ενδιαφέρον των Μινωικών αλλά και ξένων ακτοπλοικών εταιρειών. Υψηλά θέτει τον πήχη για το 40,44% η τράπεζα.

Τρέχει η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του ποσοστού που διατηρεί η Τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Sea Ways καθώς το πλάνο προβλέπει κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών την προσεχή Δευτέρα ώστε οι τελικές προσφορές από όσους περάσουν στη δεύτερη φάση να κατατεθούν σε μια με δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η Lazard που ενεργεί ως σύμβουλος της Πειραιώς για την πώληση του 40,44% της HSW έχει ενημερώσει τους κατ αρχήν ενδιαφερόμενους για κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών τη Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου.

Πέραν των Μινωικών Γραμμών, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την απόκτηση του ελέγχου της HSW, ενδιαφέρον έχουν επιδείξει εγχώριες και ξένες ακτοπλοικές εταιρείες, funds και παράγοντες της Ακτής Μιαούλη.

Με βάση τις μη δεσμευτικές προσφορές, η Lazard θα συντάξει short list με τρεις ενδιαφερόμενους που θα περάσουν στην επόμενη φάση για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών σε ορίζοντα μιας με δύο εβδομάδων.

Το αν το υψηλό καταρχήν ενδιαφέρον μετουσιωθεί στην κατάθεση προσφορών που να ικανοποιούν την τράπεζα μένει να φανεί.

Με δεδομένο, πάντως, ότι η Πειραιώς έχει αποτιμημένο στα βιβλία της το 40,44% σε υψηλή τιμή (άνω των 70 εκατ.), ο πήχης μπαίνει ψηλά ακόμη και για τις Μινωικές που ξόδεψαν 30 εκατ. ευρώ για να αποκτήσουν ένα επιπλέον 14,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Sea Ways.

Χρήστος Κίτσιος [email protected]
euro2day.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,528ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
655ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα