Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τρεις οι βελτιωμένες προσφορές για ΟΛΘ

Τρεις βελτιωμένες προσφορές υποβλήθηκαν σήμερα για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ ολοκληρώθηκε σήμερα η υποβολή βελτιωμένων οικονομικών προσφορών για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης Α.Ε.

Βελτιωμένες οικονομικές προσφορές υπέβαλαν οι:
–    International Container Terminal Services Inc.
–    The Peninsular and Oriental Steam.
–   Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD και Terminal Link SAS.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών στην επόμενη συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 24 Απριλίου.

Κριτήριο το οικονομικό τίμημα

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ έχει δικαίωμα να ζητήσει εκ νέου αυξημένες προσφορές με στόχο να βελτιωθεί κατά το δυνατόν το προσφερόμενο τίμημα για την παραχώρηση του 67% του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Από το γεγονός, πάντως ότι και οι τρεις διεκδικητές προχώρησαν στην κατάθεση βελτιωμένου τιμήματος για τον ΟΛΘ εκτιμάται ότι οι αρχικές προσφορές δεν απείχαν σημαντικά σε εύρος.

Οι τρεις διεκδικητές του λιμανιού της Θεσσαλονίκης είναι η International Container Terminal Services Inc από τις Φιλιππίνες, η Τhe Penisular and Oriental Stream που ανήκει στον όμιλος της Dubai Ports World από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το σχήμα των Deutsche Invest Equity Partners GmbH, Belterra Investments LTD and Terminal Link SAS που αποτελείται από τη γερμανική DIEP, την θυγατρική της γαλλικής πολυεθνικής CMA SGM, Terminal Link, και την Belterra Investments, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη σύμβαση παραχώρησης, ο παραχωρησιούχος καλείται να υλοποιήσει σε διάστημα 7 ετών επενδύσεις ύψους 180 εκατ. ευρώ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης να αυξήσει τη διακίνηση των εμπορευματοκιβωτίων στις 550.000TEU μέσα σε διάστημα 9 ετών.

capital.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,691ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα