Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τρεις οι υποψήφιοι για την γραμμή Κύπρου-Ελλάδας. Κατέθεσε προσφορά η ΚΙΑΡΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Με επιτυχία έκλεισε αυτή την φορά ο ανοικτός ευρωπαϊκός διαγωνισμός για την επιλογή ανάδοχου θαλάσσιου μεταφορέα για τη θαλάσσια μεταφορά επιβατών μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αφού υποβλήθηκαν τρεις προσφορές.

Πρόκειται για τους οικονομικούς φορείς SCANDRO HOLDING LTD, N.Y. BUSINESS TIES LTD και KIARA NAFTIKI ETAIRIA. Ο λόγος πλέον είναι στην επιτροπή αξιολόγησης για εξέταση των προτάσεων. «Ευελπιστούμε να έχουμε αποτέλεσμα περί τα τέλη Φεβρουαρίου. Μέσα σε αυτό το διάστημα θα πρέπει να ελεγχθούν τα έγγραφα αλλά και ομάδα επιθεωρητών του Υφυπουργείου να επιθεωρήσει το πλοίο το οποίο θα εκτελεί τα δρομολόγια». Ο μηχανισμός αξιολόγησης είναι βάσει κόστους.

Σε δηλώσεις του στην «Κ» ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εξέλιξη του διαγωνισμού, αφού όπως ανέφερε, οι προσπάθειες που έχουν γίνει από την ομάδα του Υφυπουργείου, απέδωσαν καρπούς αφού έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον οικονομικών φορέων. Η εργασία που έγινε για να επαναδιαπραγματευτούμε με επιτυχία τους όρους της έγκρισης που είχαμε εξασφαλίσει και η επανεξέταση του διαγωνιστικού εγγράφου, απέφερε καρπούς.

Στόχος είναι με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μέχρι τον Μάιο να υπογραφούν τα συμβόλαια με τον επιτυχών προσφοροδότη και η γραμμή να ξεκινήσει, μετά από 21 χρόνια, τον προσεχή Μάιο.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,402ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
647ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα