Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τρεις προσφορές για τις δεξαμενές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Τρεις προσφορές, όλες ελληνικών συμφερόντων, υποβλήθηκαν πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για τις δύο δεξαμενές που ανήκουν στο εμπορικό τμήμα των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι προσφορές κινούνται άνω του 1 εκατ. ευρώ και είναι σε μετρητά, ενώ η επικρατέστερη αναμένεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, αφού επικυρωθεί από το αρμόδιο δικαστήριο της προπτωχευτικής διαδικασίας.

Πρόκειται για την πλωτή δεξαμενή μήκους 252 μέτρων, που βρίσκεται μπροστά στον προβλήτα 1, και την πλωτή δεξαμενή 3, που βρίσκεται μπροστά στον προβλήτα 3, μήκους 232,7 μέτρων. Από αυτές η μία είναι βυθισμένη και η άλλη απαιτεί μεγάλες επισκευές. Στο πλαίσιο αυτό, το προσφερόμενο τίμημα που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά, κρίνεται πολύ ικανοποιητικό, ενώ αυξάνει τον “κουμπαρά” για να καλυφθούν οι κρατικές ενισχύσεις που έχουν λάβει τα Ναυπηγεία, όπως έχει αποφανθεί η Ε.Ε. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έθεσε σε ειδική διαχείριση τα ΕΝΑΕ για οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο που προσεγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αρχικό ενδιαφέρον για τις δύο πλωτές δεξαμενές είχαν υποβάλει έξι υποψήφιοι – οι πέντε Έλληνες και ο ένας Τούρκος -, ενώ από τους τρεις Έλληνες που υπέβαλαν σήμερα δεσμευτικές προσφορές, οι δύο είναι εταιρίες που εργάζονταν ήδη υποστηρικτικά στα Ναυπηγεία (σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιβαλλοντικά ζητήματα) και η άλλη εταιρία η οποία δραστηριοποιείται στα μικρά σκάφη.

Μετά τη μεταβίβαση στο Δημόσιο της δεξαμενής 5, η ολοκλήρωση του πρώτου διαγωνισμού (είχε προκηρυχθεί στις 8 Αυγούστου) για τη διάθεση των δύο πλωτών δεξαμενών στο πλαίσιο της εκποίησης του εμπορικού κομματιού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, αποτελεί θετικό δείγμα για το ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το ενεργητικό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Ο διαγωνισμός για την εκποίηση του εμπορικού τμήματος των Ναυπηγείων θα συνεχιστεί, καθώς το υπόλοιπο εμπορικό κομμάτι αφορά ακίνητα και οικόπεδα που δεν έχουν σχέση με το ναυπηγικό έργο και θα βγαίνουν σταδιακά προς πώληση. Στα τέλη Οκτωβρίου – Νοέμβριο θα ακολουθήσει η προκήρυξη για την εκποίηση του στρατιωτικού σκέλους των Ναυπηγείων, η οποία θα αποκλείει την εκδήλωση ενδιαφέροντος εφόσον προέρχεται από το παλαιό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,675ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
662ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα