Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Τρεις τελικά οι προσφορές για το 67% του ΟΛΘ

Τρεις, τελικά, προσφορές έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ για το 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι προσφορές παρελήφθησαν σήμερα Σάββατο στην οδό Κολοκοτρώνη, όπου και η έδρα του Ταμείου, μετά την αποστολή τους χθες το βράδυ αεροπορικώς απ το Λονδίνο, όπου και κατατέθησαν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας Morgan Stanley, η οποία λειτουργεί ως χρηματο-οικονοικός σύμβουλος στον διαγωνισμό.

Οι προσφορές έγιναν από την Deutsche Invest Equity Partners, σε κοινοπραξία με τη θυγατρική της CMA CGM, Terminal Link και τον όμιλο Σαββίδη, την Dubai Ports World και την ICTSI.

Μέχρι να φτάσουν σήμερα στην Αθήνα οι προσφορές, προηγήθηκε ένα θρίλερ που τροφοδοτήθηκε και από την επιλογή του ΤΑΙΠΕΔ να προβεί χθες σε μία λιτή ανακοίνωση, η οποία δεν προσδιόριζε ούτε την ταυτότητα ούτε τον αριθμό των δεσμευτικών προσφορών. Το ΤΑΙΠΕΔ δηλώνει τώρα πως θα προχωρήσει στον έλεγχο και την αξιολόγηση των προσφορών που παρέλαβε.

Το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ζητήσει βελτιωμένες προσφορές από τους υποψηφίους, αντιπαραβάλλοντας τις παράλληλα με τη μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις που έχουν κάνει για λογαριασμό του οι δύο ανεξάρτητοι αποτιμητές του διαγωνισμού.

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
kathimerini.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,661ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
660ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα