Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Βασικοί σχεδιασμοί για την καθαριότητα και τον ευπρεπισμό του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας αρμοδιότητας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας (Ο.Λ.Ε.) ΑΕ, κ. Απόστολος Καμαρινάκης, σχεδιάζει την άμεση εισήγηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού για υλοποίηση σειράς τεχνικών εργασιών, που στόχο έχουν να ανανεώσουν την εικόνα του παραλιακού μετώπου της πόλης, εν όψει της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ελευσίνας για το 2021.

Τα έργα αφορούν στην αξιοποίηση κτηρίων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης που εντάσσονται στην δικαιοδοσία του ΟΛΕ ΑΕ και στην εξωραϊστική αναμόρφωση με στοχευμένες παρεμβάσεις για τον ευπρεπισμό των κοινόχρηστων χώρων, όπως πλατείες κ.α.

Συγκεκριμένα, τα σχεδιαζόμενα έργα είναι:

* Ανάθεση συνολικού έργου για την καθαριότητα στη Χερσαία Λιμενική Ζώνη και τους κοινόχρηστους χώρους, αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. ΑΕ, κατόπιν διαγωνισμού που θα προκηρυχθεί τις προσεχείς ημέρες. Το έργο αφορά πάσης φύσεως εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης, μυοκτονίας, κόψιμο χορταριών, συλλογής και αποκομιδής απορριμμάτων και γενικά διατήρησης της καθαριότητας των χώρων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης σε όλους τους Δήμους, αρμοδιότητάς του.

* Εφαρμογή της “πράσινης” πολιτικής για την εξοικονόμηση ενέργειας στην  ηλεκτροδότηση του παραλιακού μετώπου και των χώρων δικαιοδοσίας του Ο.Λ.Ε. ΑΕ.   Όλοι οι λαμπτήρες στους στύλους ηλεκτροδότησης θα αντικατασταθούν με λάμπες LED, που θα εξασφαλίζουν καλύτερο φωτισμό, ενεργειακή εξοικονόμηση και θα ελαχιστοποιούν το κόστος συντήρησης και αντικατάστασης.

* Παρεμβάσεις για την ανάδειξη ξεχωριστά κάθε πλατείας και κοινόχρηστου χώρου, που βρίσκονται στο παραλιακό  μέτωπο της Ελευσίνας (ΧΖΛ)  όπου θα τοποθετηθούν σύγχρονου τύπου “έξυπνα” παγκάκια και νέα καλαθάκια απορριμμάτων προσαρμοσμένα στο χώρο. Το έργο πρόκειται να ενισχύσει την σημαντική συμβολή του Δήμου Ελευσίνας για τη διατήρηση της καθαριότητας στους εν λόγω χώρους.

* Επισκευή του παλαιού πέτρινου περιπτέρου που βρίσκεται στη θέση πρώην “Φονιάς”, που σήμερα στέκει εγκαταλελειμμένο και αναξιοποίητο. Ο οικίσκος θα επισκευαστεί από τον Ο.Λ.Ε. ΑΕ και θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να  λειτουργήσει ως περίπτερο πληροφόρησης (info kiosk), όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να βρει πληροφοριακό υλικό για την περιοχή της Ελευσίνας, εν όψει των εκδηλώσεων που προγραμματίζεται να διοργανωθούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2021.

* Επισκευή του κτηρίου που βρίσκεται στην είσοδο της προβλήτας της πρώην Αμερικανικής Βάσης, το οποίο θα διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να σταματήσει να είναι εστία μόλυνσης και εγκατάλειψης στην περιοχή.

*Αξιοποίηση του κτίσματος στη θέση “Ίρις” μετά από διαγωνισμό για την δημιουργία καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Ελευσίνας δεδομένου ότι αφορά στην έκταση της Ζώνης Λιμένα που αποχαρακτηρίζεται και παραχωρείται στη Δημοτική Αρχή.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,786ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα