Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Βιωματική εκπαίδευση των μηχανικών εμπορικού ναυτικού με τον ΠΡΩΤΕΑ

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2016-2017 η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν.ΙΩΝΙΑΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική-πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «ΠΡΩΤΕΑΣ» λαμβάνοντας μέρος στο ταξίδι Βόλος-Σκιάθος-Βόλος.
Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Μπαντώλας Στέφανος, Παρίσης Δημήτριος και Ρήγας Αντώνιος,
Το ταξίδι αυτό ήταν προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «Α.Ν.Ε.Σ» στους 19 μαθητές της Γ΄ Τάξης Λυκείου ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού .
Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του Πλοιάρχου κ. Γιώργου Αντωνίου και του Α΄ Μηχανικού κ. Κωνσταντίνου Κυπριώτη.
Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές μας ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, της πλοήγηση του πλοίου, αλλά και του τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.
Κατά την παραμονή στην Σκιάθο οι μαθητές επισκέφθηκαν το Ναυτικό Μουσείο Σκιάθου. Ο υπεύθυνος του μουσείου κ. Τζούμας Θεόδωρος μας ξενάγησε στα εκθέματα που υπάρχουν στο μουσείο ώστε να γνωρίσουν οι μαθητές τον τρόπο κατασκευής και πλοήγησης σκαριών μιας παλιάς εποχής.
Στόχος των καθηγητών είναι ότι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαν μέσα από την διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.
Μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν το πλήρωμα του «ΠΡΩΤΕΑ» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπον τους στη καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευσή των μαθητών μας. Επίσης ευχαριστούν την εταιρία «Α.Ν.Ε.Σ» και όλους αυτούς που βοήθησαν για την δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΝΕΣ facebook

 

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,426ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
648ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα