Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, 2023
Αθήνα Ελλάδα

Ξεκινά η διαδικασία εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας

Τη διαδικασία υποβολής μη δεσμευτικών προσφορών για την εξυγίανσης των ναυπηγείων Ελευσίνας ενεργοποιεί η KPMG, για λογαριασμό των πιστωτών των ναυπηγείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική πρόσκληση αναμένεται να δημοσιευθεί άμεσα,  με το χρονικό περιθώριο υποβολής των προτάσεων να ορίζεται στον ένα μήνα.

Οπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές, έως αυτή τη στιγμή, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τρεις επενδυτές, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η OΝΕΧ του Πάνου Ξενοκώστα, ο οποίος  έχει εκφράσει δημοσίως το ενδιαφέρον του. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ξενοκώστας έχει ήδη αποκτήσει τα ναυπηγεία Σύρου.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής προσφορών, ο προτιμητέος επενδυτής αναμένεται να μπει σε διαπραγματεύσεις τόσο με την κυβέρνηση όσο και με την ιδιοκτησία των ναυπηγείων, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Σε κάθε περίπτωση, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι παρόμοια με αυτή των ναυπηγείων Σύρου, δηλαδή τα ναυπηγεία θα υπαχθούν στο άρθρο 106β του πτωχευτικού κώδικα.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,033ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
641ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα