Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Υπεγράφη η νέα σύμβαση παραχώρησης για τον ΟΛΘ

Με στόχο να προχωρήσει η αξιοποίηση του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, του ΟΛΘ, από ιδιώτη επενδυτή, υπεγράφη σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας η αναθεωρημένη σύμβαση παραχώρησης, στην οποία αποτυπώνονται η φύση και δράση της νέας εταιρείας, η έκταση του περιουσιακού δικαιώματος, αλλά και οι αρμοδιότητες και υποχρεώσεις μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ιδιώτη επενδυτή, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Τη νέα σύμβαση παραχώρησης υπέγραψαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, για λογαριασμό του ελληνικού Δημοσίου και ο διευθύνων σύμβουλος της OΛΘ Δημήτρης Μακρής. Στην τελετή υπογραφής ήταν παρόντες ο πρόεδρος της OΛΘ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ, Άρης Ξενόφος και Αθανάσιος Λιάγκος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η εν λόγω σύμβαση, η οποία θα υπογραφεί και από τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, πριν εισαχθεί στη Βουλή για νομοθετική κύρωση και αποτελεί το δεύτερο μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, με την οποία η εταιρεία θα περάσει στα χέρια του προτιμητέου επενδυτή.

Ο κ. Κουρουμπλής ευχαρίστησε τους συντελεστές της προσπάθειας για την αξιοποίηση του λιμένα Θεσσαλονίκης, η οποία, όπως είπε, σκοπεύει στην αναβάθμιση και στη δυναμική ανάπτυξη του λιμανιού. Αναφέρθηκε στις διαρκείς και επίπονες προσπάθειες και διαπραγματεύσεις που έγιναν, και είχαν ως αποτέλεσμα τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της πόλης και των κατοίκων της, αλλά και όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων στον OΛΘ.

euro2day.gr

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,506ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
652ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα