Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

ZeroNorth: To weather routing δίνει τη δυνατότητα στη ναυτιλιακή βιομηχανία να τοποθετεί τον καιρό στην καρδιά της εμπορικής λήψης αποφάσεων

Η ενσωμάτωση της λειτουργίας δρομολόγησης των πλοίων με βάση τις καιρικές συνθήκες (weather routing), τοποθετεί τον καιρό στη καρδιά της διαδικασίας λήψης εμπορικών αποφάσεων στη βιομηχανία των θαλασσίων μεταφορών, αναφέρει η ZeroNorth.

Οι νέες τεχνολογίες δίνουν πλέον την δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες, να μπορούν να γνωρίζουν σε πραγματικό χρόνο τις καιρικές συνθήκες και να τις αξιοποιούν αποκομίζοντας σημαντικά οικονομικά οφέλη και πλεονεκτήματα, ως προς την ασφάλεια και την μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, από το σύνολο του στόλου τους, μπαίνοντας παράλληλα σε τροχιά απανθρακοποίησης.

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth επεσήμανε σήμερα τον μεταβαλλόμενο ρόλο του weather routing στην ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς οι νέες τεχνολογίες επεκτείνουν την ευθύνη της αξιοποίησης του καιρού προς περισσότερους εργαζόμενους στις ναυτιλιακές εταιρείες και ενισχύουν σημαντικά την επιρροή που έχει η απόφαση για το πλάνο της διαδρομής, στο εμπορικό μέρος της διαχείρισης ενός πλοίου.

Από ευθύνη πολλών διαφορετικών ατόμων, χωρίς απευθείας σύνδεση μεταξύ τους και με διαφορετικές προτεραιότητες, το weather routing που γίνεται με βάση την επεξεργασία δεδομένων από ενοποιημένα και διασυνδεμένα συστήματα, έχει όλο και μεγαλύτερη επίδραση στην εμπορικότητα -και εν τέλει, στην ικανότητα της ναυτιλίας να απανθρακοποιηθεί- όπως υποστηρίζει η ZeroNorth.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι τωρινές υπηρεσίες ασχολούνται αποσπασματικά με τους διάφορους τομείς μιας επιτυχούς διαχείρισης στόλου, προσφέροντας στους operators μεμονωμένες συμβουλές για τον κάθε τομέα. Ενώ το μέλλον του weather routing είναι φυσικά, να εξακολουθεί να υποστηρίζει τον πλοίαρχο να εκπληρώνει τον κρίσιμο ρόλο του στην ασφαλή διοίκηση του πλοίου και του πληρώματος, η εξάπλωση του δικτύου δεδομένων στη ναυτιλία έχει αναπτυχθεί αρκετά μέσω των πλατφόρμων τεχνολογίας, παραθέτει η ZeroNorth, ώστε δεν χρειάζεται πλέον τα πλεονεκτήματα από τις εφαρμογές και την επεξεργασία καιρικών δεδομένων να μένουν απομονωμένα μεταξύ τους.

Οι πρόσφατες τεχνολογικές εξελίξεις, κάνουν δυνατή την επίτευξη βελτιστοποιήσεων σε πραγματικό χρόνο και παρέχουν την δυνατότητα στις ναυτιλιακές εταιρείες να επιλέξουν το ιδανικό πλάνο διαδρομής του πλοίου, έχοντας σαφή εικόνα τόσο για το εμπορικό όσο και για τις περιβαλλοντολογικό αποτέλεσμα της κάθε επιλογής. H ZeroNorth αναφέρει πως αυτή η τεχνολογική πρόοδος καθιστά την απόφαση για την δρομολόγηση του πλοίου, ακόμα πιο στενά συνυφασμένη με την οικονομική και ως προς την βιωσιμότητα επίδοση, πέρα και πάνω φυσικά από την κρίσιμη βάση του να εγγυάται την ασφάλεια του πλοίου.

Η θετική επίδραση της βελτιστοποίησης με την ενσωμάτωση του weather routing στην εμπορική απόδοση, θα γίνεται ακόμα σημαντικότερη καθώς η ναυτιλιακή βιομηχανίας οδεύει προς την χρήση καθαρότερων καυσίμων. Η αύξηση των εσόδων θα επιτρέψει στην βιομηχανία να μεταβεί σε πιο ακριβά καύσιμα χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα, διότι κάθε τόνος καυσίμου που εξοικονομείται χάρη στο πλεονέκτημα του Weather Routing σε κάθε ταξίδι, αντιπροσωπεύει περισσότερα χρήματα που μπορεί ο τομέας να εναποθέσει στην υιοθέτηση καθαρών καυσίμων.

Η Søren Christian Meyer, CEΟ της ZeroNorth, λέει: “Καθένας που ασχολείται με το operation ενός πλοίου, γνωρίζει πόσο σημαντική είναι η δρομολόγηση σύμφωνα με τον καιρό. Σήμερα όμως θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε τον μεταβατικό ρόλο του Weather Routing και το πώς οι διασυνδεμένες τεχνολογίες και τα δεδομένα μπορούν να ωθήσουν τον τομέα μας να σκεφτεί πέρα και πάνω από μόνο την επίτευξη των ορίων ασφαλείας και να χρησιμοποιούν τον καιρό εκμεταλλευόμενοι πλήρως το εμπορικό πλεονέκτημα που μπορεί να αποφέρει, σε κάθε διαδρoμή.

«Αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μια μη ολοκληρωμένη εικόνα, όπου ο καιρός χρησιμοποιείται για την επίλυση πολλών και ποικίλλων στόχων. Πιστεύουμε πως αυτό πρέπει να αλλάξει. Η παροχή δεδομένων έχει ωριμάσει στο σημείο που ανεπτυγμένες, ενσωματωμένες τεχνολογίες μπορούν πράγματι να παρέχουν μια καθαρή εικόνα της πραγματικότητας που αντιμετωπίζουν τα πλοία στον ωκεανό – και μπορούμε να βελτιστοποιούμε τα πλοία σε πραγματικό χρόνο για το καλό του πλανήτη, το καλό των πληρωμάτων και την καλύτερη διαχείριση του πλοίου.»

«Καθώς η επιλογή του δρομολογίου με βάση τον καιρό γίνεται ευκολότερη και οι λειτουργίες γίνονται πιο συνδεδεμένες, είναι καθήκον μας να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τις βελτιστοποιημένες σχετικά με τον καιρό διαδρομές που μειώνουν το περιβαλλοντολογικό μας αποτύπωμα στον πλανήτη και βελτιώνουν την εμπορικότητα. Έτσι, θα ξεκινήσουμε να βρίσκουμε τα κέρδη που χρειάζεται ο τομέας μας προκειμένου να προωθήσει τη μετάβαση σε μια πράσινη βιομηχανία»

Η πλατφόρμα Optimise της ZeroNorth περιλαμβάνει πλέον το weather routing αυτόματα ενσωματωμένο στις συστάσεις προγραμματισμού των πλόων. Αυτό σημαίνει πως κάθε διαδρομή που δημιουργεί η Optimise λαμβάνει αυτόματα υπόψη τους καιρικούς παράγοντες αναφορικά με την ασφάλεια και το εμπορικό πλεονέκτημα και υπολογίζει ξεκάθαρα το αποτέλεσμα σε CO2 και USD.

Φέρνοντας όλα τα σχετικά δεδομένα σε μια πλατφόρμα, δεν χρειάζεται πλέον να υπάρχουν πολλαπλοί προμηθευτές για την επίτευξη του ίδιου αποτελέσματος, ενώ οι operators μπορούν να εργασθούν με την ZeroNorth και να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα Optimise για να διαφυλάξουν την ασφάλεια, να εκμεταλλευτούν τον καιρό, να βελτιώσουν την κερδοφορία και να μειώσουν τις εκπομπές CO2, με μία κίνηση. Με την χρήση πλατφόρμας Optimise, οι Operators έχουν την δύναμη να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες του πλοίου και να δημιουργήσουν ένα βελτιστοποιημένο πλάνο διαδρομής που είναι εκτελέσιμο από τους πλοιάρχους, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

Επιπλέον, αυτές οι συστάσεις είναι βασισμένες σε πρωτοπόρες τεχνολογίες κορυφής και μοντέλα “ψηφιακών διδύμων” (digital twin), διασφαλίζοντας ότι η συμβολή του weather routing είναι απολύτως συνδεδεμένη με την πραγματική απόδοση του πλοίου.

Η ZeroNorth ξεκινάει επίσης μια νέα 24/7 συμβουλευτική υπηρεσία καιρού. Η συμβουλευτική ομάδα θα αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες, διαθέσιμους 24/7 για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες –συμπεριλαμβανομένου Operators και Πλοιάρχων- δίνοντας συμβουλές για οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να συναντήσει το πλοίο. Η ομάδα, η οποία περιλαμβάνει μετεωρολόγους, πλοίαρχους και ειδικούς σε θέματα δρομολόγησης, προσφέρει συμβουλές στην φάση του προγραμματισμού, είτε για συγκεκριμένα θέματα κατά την εκτέλεση κάποιας διαδρομής,

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,704ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
661ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα