Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
Αθήνα Ελλάδα

Ζητήματα των ναυτεργατών της Κέρκυρας εξέτασε ο Υ.ΝΑ.Ν.Π. Παναγιώτης Κουρουμπλής

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Ναυτεργατών Κέρκυρας “Άγιος Σπυρίδων”, είχε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, παρουσία των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Κερκύρας, Φωτεινής Βάκη και Κώστα Παυλίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο ΓΓ Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και υπηρεσιακοί παράγοντες. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του Σωματείου, το οποίο έχει ήδη πραγματοποιήσει έναν πρώτο κύκλο απεργιακών κινητοποιήσεων και ενόψει των νέων κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Χρήστος Βιτουλατίδης έθεσε στον κ. Κουρουμπλή τα ζητήματα της αντικατάστασης του διαλείμματος 35 λεπτών που ισχύει στη συγκεκριμένη γραμμή για τους ναυτεργάτες, με διακοπή μίας ώρας, την αύξηση των μισθών κατά 3% που ζητεί το Σωματείο, τον υπολογισμό της νυκτερινής αμοιβής, για όσες ώρες νυκτερινής εργασίας κάνουν τα πληρώματα, την αύξηση της σύνθεσης του πληρώματος των μηχανοστασίων, για τα ανοιχτού τύπου πλοία με ένα μαθητευόμενο μηχανής, την αλλαγή του νόμου περί ακινησίας των πλοίων και την επάνδρωσή τους κατά την ακινησία, ώστε να γίνεται συντήρηση της κουβέρτας και του μηχανοστασίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι του Σωματείου είχαν ήδη συναντηθεί με τον κ. Καλαματιανό για τα συγκεκριμένα θέματα, στις 3 Οκτωβρίου και στις 31 Οκτωβρίου. Για τις συναντήσεις αυτές εκδόθηκαν Δελτία Τύπου.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε τη βούληση του Υπουργείου να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις, καθώς και να προωθηθούν λύσεις στα θέματα που αφορούν το Υπουργείο. Σημείωσε κυρίως το θετικό πρίσμα, υπό το οποίο το ΥΝΑΝΠ εξετάζει τα συγκεκριμένα ζητήματα, καθώς και τη βούληση του Υπουργείου για πλήρη προστασία των δικαιωμάτων των ναυτικών. Οι κκ Κουρουμπλής και Καλαματιανός επέμειναν στην ανάγκη της ορθής και απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας, στα ζητήματα που αφορούν τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των ναυτικών στα πλοία. Τέλος, εξέφρασαν την ελπίδα ότι με διάλογο μπορούν όλες οι πλευρές να συνεργαστούν για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων.

Προτεινόμενα Αρθρα

Ακολουθήστε μας

41,787ΥποστηρικτέςΚάντε Like
672ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
663ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


Τελευταία Άρθρα